Constanţa: Poliţistă aflată în timpul serviciului, accidentată de un motociclist băut, la Năvodari

0
606

O poliţistă aflată în timpul serviciului a fost accidentată de un motociclist, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Năvodari, bărbatul, aflat sub influenţa alcoolului, neputând opri vehiculul la semnalul regulamentar al agentului de poliţie, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa. „Astăzi (duminică – n.r.), în jurul orei 3,00, un bărbat de 41 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat – 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus o motocicletă pe DC 86, în localitatea Năvodari, dinspre centrul oraşului către staţiunea Mamaia, şi când a ajuns la sensul giratoriu din zona Kaufland nu a observat semnalul regulamentar de oprire efectuat de un poliţist din cadrul Serviciului Rutier care se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a pierdut controlul motocicletei şi a lovit poliţistul. A rezultat vătămarea corporală uşoară a colegei noastre, în vârstă de 23 de ani, dar şi a motociclistului”, a precizat IPJ Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, motociclistului i s-a efectuat semnal de oprire regulamentar atât de către poliţistă, cât şi de către un alt agent de poliţie rutieră, ambii aflându-se într-un punct de control al traficului rutier împreună cu alţi colegi. „În manevra sa de oprire, motociclistul a pierdut controlul motocicletei, a căzut pe carosabil şi în deplasarea din inerţie pe asfalt a lovit-o pe poliţistă. Motociclistul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (…), aspect care a favorizat modul defectuos în care a efectuat manevra de oprire”, au menţionat reprezentanţii IPJ.

Sursa citată a arătat că poliţista era echipată cu ţinută cu elemente reflectorizante specifice unui control al traficului rutier pe timp de noapte, iar zona accidentului era iluminată.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Sursa foto: Banatul Azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here