Actriţa Olivia Colman a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic

0
61

Actriţa Olivia Colman, câştigătoare a premiului Oscar, care va interpreta rolul Reginei Elisabeta a II-a în serialul „The Crown”, a primit o distincţie importantă din partea suveranei pentru contribuţia ei la influenţa culturii britanice, relatează sâmbătă AFP. Olivia Colman a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), conform listei tradiţionale a distincţiilor acordate cu ocazia zilei de naştere a Reginei Elisabeta a II-a, 93 de ani, publicată sâmbătă. Aceste distincţii regale sunt acordate de două ori pe an, de Anul Nou şi cu ocazia aniversării oficiale a reginei, sărbătorită în în fiecare an în a doua sâmbătă din luna iunie, deşi suverana s-a născut pe 21 aprilie 1926.

Regina britanică oferă distincţii atât celebrităţilor, cât şi unor persoane necunoscute publicului larg care îşi dedică timpul unor acţiuni de caritate sau în folosul comunităţii. „Sunt atât de încântată să fiu în compania acestor oameni incredibili. Majoritatea nu au fost niciodată atât de vizibili ca mine, însă ar trebui să fie – şi sper că vor fi acum”, a declarat Olivia Colman.

Câştigătoare a premiilor Oscar si Bafta pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea din „La Favorite” (2018), actriţa în vârstă de 45 de ani va interpreta rolul Reginei Elisabeta a II-a, în al treilea sezon al seriei „The Crown”, difuzat de Netflix. Suverana britanică i-a acordat de asemenea o distincţie scriitorului britanic Lee Child (pe numele său real Jim Grant), creatorul personajului „Jack Reacher”, interpretat în adaptarea pentru marele ecran de Tom Cruise.

La rândul său, scriitoarea Sarah Waters a primit titlul de Ofiţer al Ordinul Imperiului Britanic (OBE), la fel ca muzicianul Elvis Costello. Şapte supravieţuitori ai Holocaustului au primit Medalia Imperiului Britanic pentru serviciile lor în sfera educaţiei privind Holocaustul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here