Oprişan: Nu poţi să stai cu interimat la nesfârşit, e normal să fie organizat un congres

0
343

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat vineri că nu îşi doreşte funcţia de preşedinte executiv al PSD şi a reafirmat că ar trebui organizat un congres pentru alegerea unei noi conduceri, motivând că nu se poate sta „la nesfârşit cu interimat”. „În orice ţară civilizată din Uniunea Europeană, din care facem parte, când partidul rămâne fără preşedinte, se face congres într-o săptămână şi se rezolvă situaţia. Nu poţi să stai cu interimat la nesfârşit, să pui în practică ceea ce avem noi de făcut”, a spus Oprişan la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a fost întrebat despre un posibil tandem cu Viorica Dăncilă, care acum este preşedinte interimar al PSD. „Doamna Dăncilă este o femeie extraordinară şi un om politic care are multe de spus în România”, a afirmat Oprişan.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit data de 29 iunie pentru organizarea unui congres al partidului, au precizat, pentru AGERPRES, surse participante la reuniune. În cadrul congresului urmează să fie modificat Statutul partidului, să fie aleasă o nouă conducere şi să fie prezentat candidatul la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât premierul Viorica Dăncilă, cât şi alţi colegi din partid pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al social-democraţilor. „Preşedintele de partid trebuie ales cât mai rapid posibil pentru a avea stabilitate, predictibilitate şi pentru a ne atinge obiectivele faţă de cetăţenii României şi faţă de România şi să ne îndeplinim efectiv programul de guvernare. (…) Doamna premier, prin analizele şi prin modul în care s-a comportat în ultima perioadă, a demonstrat clar că este un lider politic important şi care are lucruri importante de spus pentru România. (…) Şi doamna Viorica Dăncilă şi alţi colegi pot îndeplini cu succes funcţia de preşedinte al PSD”, a spus Oprişan, vicepreşedinte al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here