Ministrul polonez al agriculturii evocă virtuţile afrodisiace ale cărnii de castor

0
54

Ministrul polonez al agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, a vorbit despre virtuţile afrodisiace ale cărnii de castor pentru a promova vânarea acestor rozătoare protejate, dar care sunt acuzate că ar provoca daune, relatează vineri AFP. „Dacă oamenii şi-ar aminti virtuţile afrodisiace ale cozii de castor, atunci este posibil ca problema acestui animal să fie rezolvată”, a declarat ministrul în cadrul unei şedinţe în Parlament, a cărei înregistrare video a fost difuzată vineri de canalul TVN24.

Potrivit ministrului Jan Krzysztof Ardanowski, cota de vânătoare a castorilor, o specie protejată prin Convenţia de la Berna privind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale din Europa, este încă departe de a fi epuizată. El a afirmat că „în prezent nu ştim ce să facem” cu acest animal după ce a fost împuşcat. Castorul este un rozător foarte activ, cunoscut pentru construcţiile pe care le face în mediul acvatic sau în zonele umede, atacând copaci, baraje şi alte adăposturi.

Ardanowski le-a declarat reporterilor că a făcut demersuri pentru a înscrie castorul pe lista animalelor ce pot fi vânate şi pentru a fi considerat o specie comestibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here