Locuri de muncă vacante: 337 în Vrancea, 457 în Comunitatea Economică Europeană

0
476

Angajatorii vrânceni au declarat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, ca fiind vacante, 337 locuri de muncă. De asemenea, în Comunitatea Economică Europeană (CEE) sunt disponibile 457 oferte.

Astfel, în județul Vrancea se pot angaja 77 operatori confecționeri industriali, dar și 66 muncitori necalificați în industria confecțiilor și 24 muncitori necalificați. Își mai pot găsi de lucru 16 lucrători comerciali, 14 fierari betoniști, 11 strungari, 10 frezori, câte 9 șoferi și ambalatori manual, dar și 8 electricieni. De asemenea, mai sunt oferte pentru 6 vânzători și tot atâția ajutori bucătar și câte 5 operatori mașini electroeroziune, operatori mașini comandă numerică și lucrători bucătărie. Pentru ospătari sunt 4 oferte, câte 3 locuri de muncă sunt disponibile pentru zugrav, muncitor necalificat în agricultură și lucrător sortator deșeuri. Pentru spălători vehicule și rectificatori sunt câte 2 oferte, iar câte una pentru recepționer marfă, medic veterinar, mecanic auto, mecanic utilaj, maistru constructor și maistru prelucrări mecanice.

457 oferte de locuri de muncă în străinătate

În CEE sunt disponibile 457 oferte de locuri de muncă. Astfel, în Austria se pot angaja 30 de montatori mobilă și 7 muncitori calificați în domeniul forestier. În Belgia este vacant un post de manager financiar proiect, unul de inginer proiectant CAD și unul de inginer dezvoltare hardware, iar în Franța este vacant un post de lucrător polivalent în hotel. În Danemarca se pot angaja 10 operatori mașini ambalare, 2 mecanici utilaje fermă și un horticultor – inginer agronom.

În Germania se pot angaja 15 operatori spălări industriale, câte 7 grădinari, inspector tehnic de tren și specialiști în siguranță transport pe calea ferată. Își mai pot găsi de lucru în Germania câte 5 mecanici de locomotivă, manipulanți bagaje, operatori – stivuitori, câte 3 mecanici instalații sanitare, de încălzire și climatizare, mecanici de proces – mașini producție muluri și mecanici mașini de prelucrare a plasticului. Pentru măcelari, tehnicieni aparate și sisteme electronicetâmplari, operatori mașini CNC, șefi de echipă și ospătari sunt câte două oferte, iar pentru șoferi de camioane, pe distanțe lungi sau scurte sunt 8 locuri de muncă disponibile.

În Finlanda se pot angaja 10 instalatori de schele, în timp ce în Norvegia sunt locuri disponibile pentru 40 de lucrători în producție, câte 4 mecanici auto, vopsitori auto și tinichigii auto și câte un post pentru medic hematolog și grădinar/ îngrijitor. De asemenea, mai sunt vacante câte 5 posturi pentru instalatori ventilație și ospătari. În Olanda sunt vacante 25 de posturi pentru culegător ardei, 35 de posturi procesor bulbi de flori, iar 10 pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură. Pentru muncitori necalificați în grădinărit și horticultură sunt 15 de posturi disponibile.

În Slovacia se pot angaja 12 sticlari, iar în Suedia 8 mecanici. În Ungaria sunt locuri de muncă pentru 10 dulgheri, 10 lucrători în construcții, 10 montatori structuri pentru construcții, 10 vânzători și 10 casieri, câte 6 operatori la mașini de prelucrare în industria alimentară și brutari, câte 5 măcelari, montatori structuri metalice și sudori, 20 manipulanți mărfuri la raft și pentru câte 3 bucătari, ajutor bucătar, consilier vânzări, facturiști și cofetari. Pentru electricieni de reparații frigidere și muncitori necalificați sunt câte 2 posturi disponibile.

Demn de remarcat este faptul că Marea Britanie nu are niciun post disponibile.

Pentru mai multe informații privind locurile de muncă vacante, pot fi accesate adresele web: www.eures.anofm.ro, www.eures.europa.eu, www.muncainue.ro, www.anofm.ro și FACEBOOK AJOFM VRANCEA.

Listele complete cu locurile de muncă vacante în Vrancea și CEE, inclusiv salariile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here