GALERIE FOTO: Concursuri pe teme rutiere, organizate de polițiști

0
40

Siguranţa rutieră, ultima dezbatere desfăşurată în cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii

(Vineri), în intervalul 09.00-11.00, poliţiştii rutieri împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit cu peste 60 de preșcolari și școlari în incinta Velo Park, întâlnire în cadrul căreia cei mici au fost informaţi cu privire la modul de comportament în trafic. Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, şcolarii înţelegând necesitatea şi importanţa respectării normelor rutiere.

În orașul Odobești s-a desfășurat etapa județeană a Concursului Național „Educaţie rutieră – Educaţie pentru viaţă”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Naţionale 2019. Concursul a avut drept scop formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectǎrii regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor din învăţământul primar şi gimnazial. La startul competiției s-au aliniat echipajele, care au participat la cele trei probe ale concursului: o probă teoretică şi două probe practice – parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi parcurgerea unui traseu în parcul-şcoală.

De asemenea, pe tot parcursul acestei zile (vineri), poliţiştii (au fost) prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea, unde (au derulat) activităţi preventiv-educative.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 7 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here