ATOP a analizat activitățile desfăşurate de polițiști și jandarmi premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor din 26 mai

0
266

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Vrancea a analizat activitățile principale desfăşurate de Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea și de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, premergător şi pe timpul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea membrilor din Romȃnia în Parlamentul European. Astfel, a fost acordat sprijinul necesar Instituției Prefectului pentru stabilirea, de comun acord cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I. de pe raza județului, a repartizării locaţiilor şi secţiilor de votare și s-au stabilit efectivele destinate misiunilor de ordine publică în ziua desfăşurării alegerilor.

Au fost constituite echipe operative şi rezerve, a fost pregătit şi instruit personalul cu privire la prevederile actelor normative care reglementează organizarea și desfăşurarea alegerilor. Totodată, au fost dispuse măsuri specifice pentru prevenirea faptelor care constituie contravenţii şi infracţiuni, precum şi pentru asigurarea desfăşurării cu celeritate, potrivit competenţelor conferite de lege, a cercetărilor/verificărilor incidentelor cu privire la campania pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Au fost verificate semnalările primite de la personalul MAI care executa misiuni de protecţie şi ordine publică la secţiile de votare, referitoare la prezenţa în zonă a unor persoane şi vehicule suspecte și s-a realizat planificarea, organizarea și executarea de controale/verificări tehnice de specialitate pentru prevenirea incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here