VIDEO și GALERIE FOTO: Regal muzical la Ateneul Popular, la Concursul de interpretare instrumentală Noelia Prisecaru

0
262

Concursul interjudețean de interpretare instrumentală „Noelia Prisecaru”, organizat de Liceul de Artă Gheorghe Tattarescu Focșani și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, prin inspectorul de specialitate profesor Doina Collavini, și sprijinit de Primăria Municipiului Focșani, a început ieri, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia. Festivitatea de deschidere a avut loc în sala mare a instituției de cultură.

Inspectorul școlar general adjunct Aurel Șelaru a aprecizat talentul micilor artiști. „Vă mulțumesc pentru că sunteți la Focșani. Știu că vă dedicați foarte mult din timpul dumneavoastră acestei pasiuni, pentru că nu este ușor! Dacă mă puneți pe mine să cânt la pian, sigur nu știu, însă voi sunteți talentați! Voi sunteți cei mai importanți pentru noi! Vreau să vă rog să rămâneți, în continuare, la fel de dedicați. Dragi părinți, prezenți în sală sau nu, vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături de noi, de copiii dumneavoastră și pentru că atunci când dumneavoastră vă uitați în oglindă, nu vedeți altceva decât propriul copil, pentru care vă dedicați ore, resurse financiare și multă dragoste. Să fiți cu toții sănătoși, iar Dumnezeu să vă binecuvinteze“, a precizat profesorul Aurel Șelaru.

La eveniment au participat 89 de formații la secțiunea „formații instrumentale“ care au interpretat arii la pian – vioară, duet de flaut și pian, duo chitară, două piane la 8 mâini, duet corni, pian la 4 mâini, pian la 6 mâini, trio de viori, trio 2 flaut și pian. La această secțiune juriul a fost format din: conferențiar universitar doctor Diana Andron de la Universitatea de Arte G. Enescu Iași; Anca Sârbu, profesor la Școala Gimnazială de muzică numărul 4 București; Marieana Chirman, profesor Liceul de Artă Haricleea Darclee Brăila.

La secțiunea soliști instrumentaliști chitară au participat 15 elevi de la clasele 0-IV, 12 elevi de la clasele V-VIII și 6 liceeni. Pentru secțiunea chitară juriul a fost format din: Margareta Stelian, Marius Răgălie, profesori la Liceul de Artă Buzău; Vasile Gavriș, profesor la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă din Iași; Sorin Georgescu, instrumentist la Opera Națională București.

Concursul interjudețean de interpretare instrumentală „Noelia Prisecaru” continuă, astăzi cât și mâine, la secțiunea pian, în Sala Mare a Ateneului Popular, începând cu ora 09:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here