Vânzători de droguri, ARESTAŢI PREVENTIV după un flagrant al poliţiştilor de la Crimă Organizată

0
1172

Doi bărbaţi au fost reţinuţi miercuri seara, într-un dosar de trafic de droguri, iar ieri au primit mandate de arestare preventivă, la propunerea procurorilor DIICOT Vrancea. Dosarul a fost judecat de magistraţii de la Tribunalul Vrancea.

(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 06.06.2019 şi până la data de 05.07.2019 inclusiv, a inculpaţilor: – C (…) Cornel Dănuţ, aflat în prezent în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc (…); – V (…) Florin, aflat în prezent în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc (…) dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele fiecărui inculpat. (…) dispune încunoştinţarea unui membru al familiei pentru fiecare inculpat ori a unei alte persoane desemnată de fiecare inculpat. Se va încunoştinţa autoritatea competentă (…), dacă este cazul. (…) Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa de cameră de consiliu, azi, 06.06.2019”, se arată în hotărârea instanţei de judecată.

Cei doi au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea în seara zilei de miercuri, după un flagrant şi două percheziţii efectuate la Bistriţa Năsăud, de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Potrivit unor surse, bărbaţii din Bistriţa, care alimentau cu droguri o parte din consumatorii din Vrancea, dar şi din Brăila şi Bistriţa Năsăud, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze o cantitate însemnată de cannabis, aproximativ 500 grame, contra unei sume mari de bani, respectiv 15.000 lei. După flagrant, oamenii legii au făcut cele două percheziţii, iar în locaţiile verificate s-au mai găsit şi alte cantităţi de cannabis, dar şi etnobotanice.

După acţiunea de la Bistriţa, suspecții au fost aduşi în Vrancea pentru a fi audiaţi, alături de ei mai fiind audiate alte trei persoane. După audieri, pe numele bistriţenilor au fost emise ordonanţe de reţinere sub acuzaţia de trafic şi consum ilicit de droguri de risc.

Potrivit unor surse, cei doi ar fi adus drogurile din Spania, prin intermediul unor firme de curierat, iar după ce acestea ajungeau în ţară, erau vândute consumatorilor din judeţele amintite anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here