Oprea: Am început semnarea de contracte pe Start-Up Nation cu aplicanţii deja admişi, unde nu era niciun dubiu

0
86

Lista cu beneficiarii selectaţi în programul Start-Up Nation a fost publicată pe site Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, dar trebuie să treacă perioada de contestaţii pentru a putea începe semnarea contractelor, a declarat, joi, ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea. „Lista celor care au fost selectaţi în programul Start-Up Nation a fost publicată pe site ministerului şi aşteptăm contestaţiile, pentru că este un termen pentru cei care consideră că au fost nedreptăţiţi sau au avut o interpretare eronată a documentelor pe care le-au depus. Trebuie să fie acest timp pentru contestaţii, două săptămâni, să rămână lista definitivă şi apoi să înceapă într-un ritm foarte solid semnarea de contracte. Deja am început semnarea de contracte cu cei ce se află în poziţii până în 200, apoi până în 300, unde nu era evident niciun dubiu, pentru că erau deja admişi”, a spus Oprea.

El a precizat că imediat după semnarea contractelor aplicanţii pot opta fie pentru creditul punte oferit de una dintre cele trei bănci partenere, CEC, BCR şi Banca Transilvania, fie, dacă pot atrage alte resurse financiare, pot merge direct la agenţia regională pentru decont final. „În ediţia din 2017 au fost companii care au reuşit decontarea în două luni de zile. Dacă în 2017, când eram în pionierat şi noi şi ei, am reuşit lucrul acesta, mă aştept să meargă mult mai uşor pentru că am simplificat programul, este cunoscut, există încredere în program şi deja sunt pregătiţi din experienţa celor care sunt deja antreprenori prin Start-up Nation, cum pot să deconteze mult mai uşor. Şi băncile s-au pregătit foarte bine”, a adăugat Oprea.

Lista aplicanţilor admişi de principiu la finanţare la ediţia a doua a programului Start-Up Nation 2018, precum şi lista aplicanţilor respinşi la finanţare au fost publicate luni, 3 iunie de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), pe site-ul www.aippimm.ro.

Continuarea pe https://bit.ly/2KwyYix

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here