GALERIE FOTO: Fotbal județean – Cupa și Campionatul sunt ale Mărășeștiului!

0
357
  • ACS Mausoleul – FC Panciu 3-0 (2-0), în finala Cupei Romîniei

Formații:

ACS Mausoleul Mărășești: Gabi Ciobotaru – Cosmin Pădure (90 Lucian Irescu), Ionuț Amariei, Ovidiu Radu, Cătălin Grama – Adrian Tontu, Mădălin Toderiță, Bogdan Grigorică, Cătălin Gheorghiceanu (75 Ionuț Galavan) – Georgian Dima (86 Ionuț Zaharia), Ciprian Dumitriu.

FC Panciu: Radu Tane – Victor Socaci (46 Ionuț Radu), Andrei Ciornei, Vlad Negoiță (90 George Vișan), Andrei Popa – Bogdan Bută (77 George Cristea), Georgian Voinea, Bogdan Alban, Ionuț Pahoncea (82 Ștefan Ababei) – Ciprian Ababei, Marian Bălosu.

Finala Cupei României, faza județeană, miercuri, 5 iunie, de la ora 17:30. Stadionul Milcovul, gazon foarte bun, teren ușor înmuiat de ploaie, vreme însorită, circa 200 de spectatori. Față în față s-au aflat campioana Superligii Altdorf Tehnik, ediția 2018-2019, ACS Mausoleul Mărășești și revelația returului, echipa de pe locul 2 în Superligă, FC Panciu.

În ultimul joc dintre cele două competitoare, în campionat, la Panciu, s-au impus gazdele, cu un gol înscris în final de meci. Era de așteptat un joc echilibrat, deschis, spectaculos. Cum a fost vedeți în cele ce urmează!

Partida a debutat cu o dispută între cele două careuri, în care primul șut spre poartă a fost trimis de Adrian Tontu, dar peste transversală. Al doilea, a fost al păncenilor, în minutul 15, dat tot peste poartă. Din minutul 20 acțiunile din zonele careurilor au căpătat densitate, începând cu cornerul mărășeștenilor din care păncenii au ieșit fără pagube, au plecat în atac și au lăsat descoperită zona de apărare imediată. O minge trimisă în adâncime a trecut peste Negoiță, a fost ajunsă de rapidul și versatul Ciprian Dumitriu care a preluat, l-a făcut pe Tane să-l faulteze limpede în suprafața de pedeapsă. Centralul Alin Șonțu a arătat punctul de la 11 metri, iar Georgian Dima a transformat cu siguranță penaltiul. 1-0! Era minutul 21! FC Panciu a ieșit cu apărătorii aproape de centru, dar au marcat tot ASC Mausoleul în minutul 41 prin Bogdan Grigorică a cărui lovitură de cap după cornerul bătut de Mădălin Toderiță a trimis mingea între Tane și bară, în gol! 2-0, care a fost și scorul de la pauză!

Repriza a doua a început cu o suită de acțiuni al Panciului la poarta Mărășeștiului. În minutul 47, Voinea, din poziție ideală, din careu, a tras prea slab și Gabi Ciobotaru a prins mingea iar două minute mai târziu, Ciprian Ababei a scăpat de apărătorii centrali ai Mărășeștiului însă mingea șutată de el l-a lovit pe portarul păncean ieșit în întâmpinare la 10 metri de poartă. Scorul putea fie egal, dar a rămas 2-0, și scăpată din presiune ACS Mausoleul a avut câteva contre rapide. Ciprian Dumitriu a tras peste poartă din poziție favorală în minutul 59, în minutul 61, Cătălin Grama a pătruns pe stânga a șutat, și Radu Tane a respins cu piciorul. Apoi, la ambele porți au fost situații de gol, ramase fără rezultat, cele mai mari fiind ale lui Ciornei care a trimis din corner pe lîngă vinclu, în minutul 76, Ciprian Ababei, în minutul 71 și Galavan, în minutul 80. A fost, totuși, gol reușit de stângaciul Grama cu un șut senzațional cu dreptul de la 30 de metri, în urma căruia mingea s-a dus în plasă, aproape de vinclu.

A câștigat ACS Mausoleul care va reprezenta Vrancea la barajul de promovare în Liga a III-a și în Cupa Romîniei. Formația din Mărășești a reușit un sezon foarte bun, pentru care merită felicitați jucătorii, dar și toți cei care au susținut o echipă frumoasă, care a dominat fotbalul județean și crezut tot timpul în șansa ei!

După terminarea finalei, a urmat premierea finalistei, FC Panciu, și a câștigătoarei Cupei, ACS Mausoleul Mărășești, cu cupe, medalii și mingi de joc.

În pauza finalei au fost premiate de AJF Vrancea campioanele de juniori ale Vrancei: Victoria Gugești – juniori A1, Sportul Ciorăști – juniori B, LPS Focșani – juniori C – elită, Inizio Junior Focșani – juniori C-județean, CSM Focșani 2007 – juniori D și Prosport Focșani – juniori E, care au primit cupe, diplome, medalii și mingi de joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here