OPTBR: 1,8 milioane de turişti au cheltuit circa 288 de milioane de euro pe tratamente şi terapii balneare în acest an

0
60

Peste 1,8 milioane de turişti au cheltuit în jur de 288 de milioane de euro în acest an pe tratamente şi terapii balneare în staţiunile de profil din România, preţul mediu al unui sejur de sănătate fiind de 797 de lei/persoană, potrivit analizei realizate de Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) şi de platforma din domeniul wellness – despreSpa.ro. Voucherele de turism au fost cele care au impulsionat creşterea pieţei de sănătate, recuperare şi prevenţie din România.

Pe de altă parte, la nivel de relaxare, peste 780.000 de oameni au investit peste 25,9 milioane de euro pentru starea lor de bine. Anul trecut, piaţa spa a crescut cu aproximativ 10% faţă de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane de euro, în creştere cu 16,2% faţă de 2016, dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (exclusiv de relaxare – nu sunt incluse aici terapiile pentru slăbire – masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

În 2018, piaţa balneo & spa din România a generat o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro. „Publicul este din ce în ce mai numeros, ceea ce obligă la creşterea calităţii serviciilor în spa. Românii care frecventează centrele spa sunt o categorie premium de clientelă – atât financiar, cât şi din punct de vedere al culturii şi preocupărilor. Sunt oameni educaţi, cu un venit peste medie. Preponderent, ei au job-uri în diverse corporaţii”, susţin reprezentanţii celor două organizaţii.

despreSpa.ro este platforma de referinţă din domeniul wellness-ului românesc. despreSpa.ro se adresează segmentului de persoane fizice, dar şi celui corporate (prin gama varianta de programe Corporate Wellness). OPTBR a fost înfiinţată în 1993 cu scopul principal de susţinere a promovării şi dezvoltării turismului balnear, promovării pe plan intern şi internaţional a patrimoniului balnear şi a relaţiilor cu autorităţile locale şi centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here