O femeie s-a urcat pe stâlp și s-a racordat ilegal, de două ori, la rețeaua de curent electric

0
1836

O tânără de 26 de ani, din comuna Slobozia Bradului, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul de a sustrage energie electrică și furt.

Procurorii arată în rechizitoriu că la jumătatea lunii februarie 2018 inculpata, prin confecționarea unei instalații clandestine formată din doi conductori din aluminiu, și-a racordat în mod ilegal locuința sa, din satul Liești, comuna Slobozia Bradului, la rețeaua stradală de distribuție a energiei electrice aparținând SDEE Electrica – Distribuție Muntenia Nord Focșani și astfel, până la data depistării, respectiv aprilie același an, a sustras energie necontorizată, cauzând un prejudiciu de 808,85 lei.

La audieri, femeia a declarat că în urmă cu câțiva ani locuința i-a luat foc, arzând în totalitate, fapt pentru care împreună cu concubinul ei și-a construit o altă casă pentru care nu a făcut și contract de furnizare a energiei electrice. Întrucât concubinul era plecat la muncă prin diferite zone ale țării, iar ea nu avea bani de lemne, în decembrie 2017 a luat decizia infracțională de a se branșa ilegal la rețeaua de energie electrică, sens în care s-a cățărat pe stâlpul din fața locuinței și cu ajutorul a două cabluri și-a branșat imobilul la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pe 26 ianuarie 2018, în urma unui control a fost identificat branșamentul ilegal, iar femeia a rămas din nouă fără energie electrică.

A adăugat că după această situație, întrucât nu avea cu ce se încălzi, s-a gândit să facă același lucru ca și prima dată. Știind ce are de făcut, la jumătatea lunii februarie 2018, inculpata s-a urcat din nou pe stâlp și s-a racordat ilegal la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Ea a declarat că dorește să achite prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here