Natura poetică, proiect al DJST Vrancea!

0
29

În perioada 15 mai-20 iunie 2019, DJST Vrancea organizează activități culturale în cadrul proiectului de tineret “Natură poetică”. Aceste activități de tineret sunt dedicate Zilei Mondiale a Mediului, precum și comemorării a 130 de ani de veșnicie a poetului național Mihai Eminescu.

45 de tineri din 3 instituții de învățământ vrâncene au participat la activități literare pe tema ”natura în viziunea poeților”. 20 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Anghel Saligny” -Focșani au pregătit pentru sărbătoarea naturii activități literare, atragând pe tineri către poezie, valorizând motive recurente ale naturii protectoare, evidențiind biografii ale poeților a căror opere au fost marcate de dragostea pentru natură.

Activitatea s-a derulat în mai multe etape ce au cuprins: amenajarea parcului școlii de către elevi, dând glas poeziei prin copacii decorați cu mesaje poetice, transformarea unei săli de clasă într-un cadru iubitor de poezie, arbore stilizat, plicuri cu scrisorile eminesciene plutind deasupra tinerilor, gata să fie citite, strofe transcrise de elevi, machete ale unor opere literare prețuite de tinerii de azi. Vizita liceenilor de la Colegiile ”V. D. Cotea” și ”I. Mincu” a reprezentat o surpriză pentru elevii unității gimnaziale. Gestul tinerilor s-a dorit a fi o punte între generații pentru susținerea ideii de mediu prietenos. Ei au pregătit pergamente stilizate, cu versuri selectate, potrivit temei proiectului, pe care le-au oferit, tinerelor gazde ca mulțumire pentru preocupările nobile pe care le-au dovedit față de cultură și natură.

În final, echipa a fost premiată într-un mediu relaxant, de sărbătoare. Pe lângă momentul dulce au fost acordate diplome celor implicați ca gest de încurajare și recunoaștere a implicării tineretului în domeniul cultural, cu respect față de natură. Ideea proiectului a fost inițiată de către expertul de tineret al DJST Vrancea, Lia Cazacu, la propunerea partenerului Școala Gimnazială ”A. Saligny”, prin profesorii Aurelia Avram și Elena Manole și cu susținerea a doi profesori

implicați, Tatiana Duță și Alina Marcu.

Comunicat de presă, DJST Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here