Madonna a pierdut în justiţie dreptul de a retrage de la licitaţie obiecte personale, printre care o scrisoare de la Tupac Shakur

0
61

Justiţia americană a respins cererea Madonnei de a împiedica vânzarea la licitaţie a mai multor obiecte personale, printre care o piesă de lenjerie intimă din satin, o perie cu fire din părul vedetei şi scrisoarea de despărţire trimisă de fostul său iubit, rapperul Tupac Shakur, decedat în 1996, relatează Reuters.

O curte de apel din Manhattan, New York, a decis marţi să dea undă verde desfăşurării licitaţiei, motivând că Madonna nu poate ridica nicio pretenţie împotriva lui Darlene Lutz, o fostă prietenă şi consultant artistic al vedetei, şi nici împotriva site-ului de licitaţii GottaHaveRockandRoll.com, căruia Lutz i-a încredinţat obiectele spre vânzare. Diviza de Apel a decis că solicitarea Madonnei este blocată de o ”clauză foarte generală” dintr-un acord amiabil din 2004 încheiat cu Lutz, care este ”liberă să facă ceea ce doreşte cu bunurile” aflate în proprietatea sa de drept.

Madonna (60 de ani) a afirmat că nu a ştiut până în momentul anunţului desfăşurării licitaţiei că Lutz, care a lucrat pentru cântăreaţă în perioada 1981-2003, era proprietara celor 20 de obiecte disputate. Avocaţii vedetei nu au răspuns imediat unei solicitări de a comenta informaţiile venite din partea Reuters. Nu se ştie încă sigur dacă Madonna va contesta sentinţa. „Instanţa a luat cu siguranţă decizia corectă”, a spus Hartley Bernstein, avocat al părţii acuzate, într-un interviu. „Bunurile se află în proprietatea doamnei Lutz şi poate dispune de aceasta aşa cum doreşte”.

Hotărârea de marţi confirmă o sentinţă din aprilie 2018 luată de judecătorul Gerald Lebovits din cadrul Curţii Supreme din Manhattan. Lebovits a precizat că a respins cazul întrucât a fost depăşit termenul de prescripţie, iar acordul încheiat de Madonna cu Lutz conţine o derogare generală referitoare la aceste revendicări. Scrisoarea olografă din partea lui Shakur este datată 15 ianuarie 1995, în timp ce acestea ispăşea o sentinţă cu închisoare pentru agresiune sexuală.

Rapperul i-a scris Madonnei că doreşte să pună punct relaţiei dintre ei întrucât crede că legătura romantică cu o femeie albă i-ar putea pune în pericol cariera. „Mă simt dator faţă de ‘imaginea’ mea, aş dezamăgi jumătate dintre oamenii care m-au ajutat să fiu ceea ce credeam că sunt”, a scris Shakur. „N-am dorit nicio secundă să te rănesc”.

GottaHaveRockandRoll.com susţine că scrisoarea s-ar putea vinde la licitaţie pentru suma de 400.000 de dolari, potrivit actelor de judecată. Shakur a fost ucis pe când avea 25 de ani, în septembrie 1996, într-un atac armat în Las Vegas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here