Caravane pentru evaluarea sănătăţii şi prevenirea escarelor persoanelor în scaune rulante

0
64

Fundaţia Motivation România anunţă organizarea a cinci Caravane pentru evaluarea sănătăţii şi prevenirea escarelor persoanelor în scaune rulante. Evenimentele au loc începând cu luna iunie în localităţi rurale din România şi îşi propun să ofere servicii personalizate pentru 50 de persoane care folosesc scaune rulante. În funcţie de nevoile identificate de echipele regionale Motivation, participanţii beneficiază de servicii gratuite ca: evaluarea pentru prevenirea escarelor şi a altor complicaţii medicale, folosind un sistem computerizat unic în România, furnizarea, repararea sau adaptarea scaunelor rulante, precum şi instruirea pentru manevrarea scaunului rulant şi dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă.

Primele evenimente au loc pe 4 iunie la Zvoriştea, jud. Suceava şi pe 6 iunie la Dumbrăveni, jud Vrancea, la fiecare fiind aşteptate 10 persoane cu dizabilităţi locomotorii. Participanţii sunt selectaţi de echipele Motivation, pe baza nevoii de servicii pentru menţinerea sănătăţii. Au prioritate persoanele cu dizabilităţi locomotorii din mediul rural pentru care accesul la servicii este dificil. La aceste evenimente, serviciile sunt oferite de o echipa multidisciplinară din care fac parte kinetoterapeuţi, instructori de viaţă independentă – ei înşişi utilizatori de scaune rulante şi tehnicieni de scaune rulante.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Caravane pentru evaluarea sănătăţii şi prevenirea escarelor persoanelor în scaune rulante”, derulat de Fundaţia Motivation România în perioada ianuarie-decembrie 2019, cu sprijinul financiar al Societăţii CONPET S.A. Mai multe informaţii despre serviciile Motivation pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii pot fi obţinute prin apel gratuit la Telefonul utilizatorului de scaun rulant – 0800 030 762, de luni până vineri, în intervalul 09.00 – 16.00.

***

Fundaţia Motivation România este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi. Serviciile pe care le oferă acoperă o gamă largă de nevoi, de la evaluare şi echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilităţi motorii, la recuperare activă şi instruire pentru viaţă independentă alături de un instructor în scaun rulant, consultanţă pentru accesibilizarea spaţiilor şi sport adaptat. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mişcare şi speranţa într-o viaţă împlinită pentru mai mult de 23,000 de persoane cu dizabilităţi din România.

Mai multe informaţii pe www.motivation.ro.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here