36 de centre de examen pentru Evaluarea Națională; examenul începe pe 18 iunie

0
285

Absolvenții claselor a VIII-a se pot înscrie, în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională, până vineri. Probele scrise se vor desfășura în zilele de 18 și 20 iunie, astfel: 18 iunie 2019 Limba și literatura română – probă scrisă; 20 iunie 2019 Matematica – probă scrisă. Probele de examen vor fi supravegheate audio -video.

Primele rezultate se vor comunica pe data 25 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi între orele 14:00 şi 20:00 se pot depune contestaţii, care vor fi soluţionate în perioada 26 și 28 iunie. Afișarea rezultatelor finale vor avea loc pe data de 29 iunie. Spre deosebire de anul trecut, nu va fi nici o suprapunere cu examenul de bacalaureat. Se încheie evaluarea națională, iar luni încep probele scrise ale examenului de bacalaureat.

La nivelul județului Vrancea vor exista 36 de centre de examen și un centru zonal de evaluare, la care vor fi arondate cele 93 de unități cu personalitate juridică, care școlarizează elevi de clasa a opta. Președintele comisiei județene pentru evaluare națională 2019 este inspector școlar general adjunct Aurel Șelaru, iar vicepreședinte este inspectorul școlar Eleonora Dărmănescu.

Deciziile pentru constituirea comisilor, conform metodologiei, se vor comunica cu 48 de ore înainte de începerea primei probe scrise. Tot atunci se vor face instruirile președințiilor din centrele de examen și din centrul zonal de evaluare.

Lista cu centrele de examen pentru Evaluarea Națională AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here