Prognoză ANM: Valori termice de până la 31 de grade și averse aproape în fiecare zi, până pe 16 iunie

0
279

Valorile termice vor ajunge la 31 de grade Celsius în următoarele două săptămâni, în zona Banatului, în timp ce aversele vor continua să fie prezente aproape zilnic în majoritatea regiunilor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile până pe 16 iunie. (…)

În Moldova, până în data de 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere de la medii de 24 – 25 de grade, la medii de 28 de grade. În intervalul 8 – 11 iunie, nu vor exista variaţii semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând a fi de 28 – 29 de grade. Până la sfârşitul intervalului, valorile diurne vor fi în scădere uşoară spre medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii uşoare pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi în general de 15 – 16 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ la începutul intervalului şi in intervalul 7 – 10 iunie. (…)

În Muntenia, până pe 8 iunie, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la medii de 24 de grade, spre 29 de grade, după care până la sfârşitul intervalului nu vor mai exista variaţii semnificative ale maximelor termice, media acestora urmând a fi de 29 – 30 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii îndeosebi în prima săptămână, iar media acestora va fi în general între 14 şi 17 grade. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai însemnate cantitativ mai ales la începutul intervalului. (…)

La munte, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 18 grade, iar minimele de 10 – 11 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte uşor, cu până la două grade, în medie. Temporar, vor fi averse în fiecare zi.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here