GALERIE FOTO: Școala ”Ștefan cel Mare” Focșani, câștigătoare în cadrul proiectului ”Tedi – Școala siguranței”

0
136

Cu ocazia Săptămânii prevenirii criminalității (3- 7 iunie 2019), în data de 4 iunie, elevii a trei clase I de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani, înscriși în Programul național Școala siguranței Tedi, au realizat activitatea Ziua prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, la care au participat cadre de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Rutier, Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Ordine Publică din cadrul I.P.J. Vrancea, A.N.I.T.P. Galați și C.P.E.C.A. Vrancea.

Astfel, elevii de la clasele I A, I C și I D, îndrumați de prof. Corina Roșu, prof. Roxana Jugănaru și prof. Bianca Stănculețu, și-au reamintit informațiile primite în acțiunea anterioară, din luna martie, de la doamna Monica Manolache, comisar în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, și au vorbit despre prevenirea accidentelor de circulație, despre siguranța acasă, la școală sau pe stradă și despre prevenirea violenței fizice și verbale.

Totodată, elevii au putut să se familiarizeze cu tehnica și armamentul din dotarea poliției și jandarmeriei, cu laboratorul criminalistic, cu autospeciala de poliție și cu câinele polițist.

Surpriza activității a constat în prezența mascotei TEDI, reprezentant al Masprex România SRL, care a adus cadouri copiilor înscriși în program, Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani, numărându-se, la nivel național, printre cele trei școli câștigătoare din luna mai.

Purtător de cuvânt, prof. Corina Roșu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here