GALERIE FOTO: Elevi vrânceni, alături de baroneasa Emma Nicholson la Festivalul „Împreună pentru viitor“

0
268

Șase unități de învățământ din Vrancea au participat la cea de-a XII-a ediție a Festivalului național de dans modern și tradițional „Împreună pentru viitor“, din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, ce s-a desfășurat la Sighetu Marmaţiei. Conform datelor transmise de Ioana Cherciu, directoarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” Focșani, la etapa națională, Regiunea 2 Sud–Est a fost reprezentată, la secțiunea dans modern, de echipa formată din 6 elevi voluntari de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” (Eduard Androne, Brezan Ioana, Rusu Andra, Danciu Alexandra, Romilă Andreea, Olaru Ana-Maria), coordonați de profesor Stănel Saragea și Marilena Bărculescu, şi 6 beneficiari de la CSEI „Elena Doamna” (Cristea Alina Valentina, Finţa Tania, Ariciu Andra Marieta, Iga Paula, Varvara Elvis Florin, Avădănii Costel), coordonați de pedagog Valentina Bălăşoiu. A fost prezentată pe ritmurile unui dans modern, o adaptare a binecunoscutei poveşti „Frumoasa adormită”.

În cadrul secțiunii dans tradițional, Regiunea 2 Sud-Est a fost reprezentată de echipa „Plai vrâncean” alcătuită din voluntari inimoși de la 5 licee focşănene: Colegiul Economic „M. Kogălniceanu”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”, Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu” (Stan Nicoleta Iuliana, Stoica Valentin, Toader George, Vlase Maricel, Ştefan Elena, Stan Ramona), coordonați de profesoara Corina Giurcă, și beneficiari de la CSEI „Elena Doamna” (Bahnea Ovidiu, Iga Paula, Mihai Diana, Baciu Iulian, Cristea Corina, Ilie Ionel), coordonați de Dorina Răduță și pedagog Lenuța Iancu. Împreună au dansat o suită vrâncenească formată din mai multe momente: Murele, Sârba lui Gheorghe, Burduiul, Dedoiul şi Cazacul.

Reamintim că cele două formații de dans au fost câștigătoarele etapei regionale, desfășurată și organizată de IȘJ Vrancea, în 10 mai, la Focșani, cu participarea echipelor din județele componente ale regiunii 2 Sud-Est: Constanța, Galați, Brăila și Tulcea. În cadrul concursului, Emma Nicholson, baroneasa de Winterbourne, a vorbit despre necesitatea ca voluntariatul să devină o preocupare majoră pentru noi toţi.

La evenimentul care a reunit 22 echipe din opt regiuni ale ţării au mai participat Cătălina Chendea – inspector de specialitate la Ministerul Educației Naționale și coordonator național SNAC și Diana Tașcu – directorul Asociației Children’s High Level Group. „Ca o recunoaştere a seriozităţii cu care s-au implicat şi au lucrat împreună, elevii școlilor partenere au primit diplome, medalii, aprecierile publicului, dar mai important lacrimi de bucurie și aplauze infinite. Festivalul a fost inițiat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația Children’s High Level Group și s-a adresat unităților de învățământ care desfășoară activități în cadrul S.N.A.C. (Strategia Națională de Acțiune Comunitară) ce reuneşte în fiecare an voluntari din învăţământul de masă şi beneficiari – copii cu dizabilități“, a declarat Ioana Cherciu, director CSEI.

Pentru eleva Alina Cristea acest concurs a fost o experiență pe care nu o va uita niciodată. „După un drum extrem de lung și obositor, sufletele ne-au fost alinate de căldura gazdelor noastre, de vorbele frumoase, dar și de peisajul mirific, desprins parcă din povești. Experiența la Sighetu Marmației a fost, este și va rămâne memorabilă, o experiență care mă determină să mă întorc din nou și din nou într-un loc atât de liniștit și primitor”, a transmis Alina Cristea, elevă în clasa a XII-a la CSEI „Elena Doamna”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here