ULTIMA ORĂ! FOTO! DJ 205 D, distrus pe o lungime de 100 de metri în urma scurgerilor de pe versanți; se intervine pentru repararea drumului

0
2114

 

Peste 6000 de persoane din comunele Nereju și Spulber sunt izolate total după ce drumul județean DJ 205 D, Valea Sării-Nereju-Brădăcești a fost distrus pe o lungime de 100 de metri, ca urmare a precipitațiilor abundente. Este vorba de o porțiune de drum situată la kilometru km.19+900, în punctul Chiosa. În acest moment se circulă doar pietonal, aceasta fiind singura modalitate de a lua legătura cu cei 6000 de locuitori izolați.
Directorul Direcţiei Tehnice şi de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, Romeo Iordache, a declarat ca firma care a câștigat licitația organizată de administrația județeană pentru intervenție în caz de calamități a intervenit încă de aseară pentru a asigura o varianta provizorie de circulație. “S-a intervenit încă de aseară pentru a asigura o variantă provizorie de circulație, dar a fost distrusă în aceasta dimineață. În prezent se intervine cu mai multe utilaje pentru a se asigura o variantă provizorie de circulație între localitățile Nereju și Spulber și restul județului ”, a precizat Romeo Iordache.

Conform unei informări de presă a ISU Vrancea, „în localitatea Nereju, scurgerile de pe versanți au provocat tasarea pe o lungime de aproximativ 100 ml a DJ 205 D (la km 19+900) . Având în vedere situația creată s-a dispus închiderea drumului. Accesul în zonă se poate face pietonal. Pentru remediere, la fața locului intervin echipaje ale administratorului drumului, echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Spulber și Nereju, precum și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru recunoașterea, evaluarea și monitorizarea zonei.

În urma informărilor primite de la medicii de familie, în zonă nu sunt femei gravide peste luna a –IV-a și nici persoane care să necesite dializă. Totodată, în situații de urgență provocate de incendii, S.V.S.U. Nereju are în dotare o autospecială de stingere cu apă și spumă, care poate interveni în cele două comune, Spulber și Nereju.

Permanent, situația operativă este monitorizată, atât de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Spulber și Nereju, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și în funcție de situațiile de urgență produse, forțele specializate ale I.S.U., I.J.J., I.P.J. precum și cele ale altor instituții din C.J.S.U. cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență sunt pregătite să intervină operativ”.

UPDATE! Începând cu ora 16.30 a fost reluată circulația pe DJ 205 D, doar pentru autoturisme. La fața locului rămâne în continuare SVSU pentru monitorizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here