Trif: Măsurile guvernamentale de stimulare a turismului au fost confirmate de creşterea numărului de turişti în România, în aprilie

0
61

Numărul vizitatorilor străini care au ajuns în România, în aprilie, a crescut 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul românilor care au plecat în afara ţării a scăzut cu 1,3%, notează Ministerului Turismului, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES. „Măsurile guvernamentale de stimulare a turismului au fost confirmate de creşterea numărului de turişti în România. Şi în această lună, INS a comunicat noi majorări atât ale numărului de persoane care au intrat în ţara noastră, cât şi ale celor care s-au cazat în unităţile autorizate. Sunt date care dovedesc faptul că reducerea semnificativă a fiscalităţii în sectorul turistic, acordarea voucherelor de vacanţă, relaxarea condiţiilor de acordare a finanţărilor pentru investiţiile din turism şi măsurile de susţinere a sectorului balneo au fost decizii menite să dezvolte turismul românesc’, subliniază ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit ministerului de resort, cea mai importantă creştere a fost înregistrată la capitolul înnoptărilor în structurile de cazare autorizate, care au înregistrat o majorare de 9,9% faţă de aprilie 2018. În acelaşi timp, de la începutul anului şi până la finele lunii aprilie, numărul înnoptărilor a crescut cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni, arată că sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 4,9% în luna aprilie a acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, iar înnoptările au înregistrat un avans de 9,9%.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 885.800, iar turiştii români au reprezentat 77%.

Întregul articol pe https://bit.ly/2HRaPl2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here