Rugby – Marius Antonescu și Alexandru Savin, cu Naționala României în America de Sud!

0
63
  • România va întâlni Chile, la 8 iunie și Brazilia, la 15 iunie

Echipa națională de rugby seniori a României se află într-un turneu de pregătire în America de Sud unde va juca în compania naționalei statului Chile, la 8 iunie, la Valparaiso și a Braziliei, la 15 iunie, la Sao Paolo. Din lotul care a făcut deplasarea în America de Sud fac parte și doi jucători formați la LPS Focșanipilierul Aexandru Savin și linia a II-a, Marius Antonescu. Savin joacă în țară, la CSM București, cu care a câștigat recent medalia de bronz a Campionatului Național, iar Antonescu evoluează în Franța la Colomiers.

Înainte de plecarea Lotului în turneul sud-american, antrenorul intermiar al echipei României, Marius Tincu, a declarat, conform site-ului FRH: ”Obiectivul pentru acest turneu în America de Sud este acela de a obține două victorii. Trebuie să continuăm să lucrăm ceea ce am început ca plan de joc în Rugby Europe Championship și să dăm jucătorilor tineri mai mult timp de joc. Ținând cont de faptul că nu vom juca multe meciuri în acest an, aceste partide vor fi benefice pentru ei, ca să capete experiență de joc, să se integreze cât mai bine în sistemul de joc… Lotul selectat este o combinație de jucători cu experiență și jucători tineri, revenind misiunea celor cu experiență să strângă grupul și să-i ajute pe cei mai tineri să se integreze cât mai bine în sistemul de joc”.

În susținerea afirmației antrenorului Marius Tincu vine și situație celor doi foști juniori ai Focșaniului: Marius Antonescu este un internațional experimentat, cu multe și grele jocuri pentru România seniori iar Alexandru Savin este de curând intrat în clubul tricolorilor seniori, experiența lui internațională fiind mai cu seamă la nivelul juniorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here