Medalii de aur și argint pentru vinurile vrâncene la IWCB

0
436

Cinci producători de vinuri din Vrancea au obținut medalii de aur și argint la a XVI-a ediție a International Wine Contest Bucharest – VINARIUM, care a avut loc la sfârșitul lunii mai. IWCB VINARIUM se desfăşoară sub patronajul OIV (Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului ) şi VINOFED (Federaţia Marilor Concursuri Internaţionale de Vin ). Ediția din acest an a fost găzduită de Muzeul Recordurilor Româneşti, unde se află și cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, cu peste 30.000 de piese. În competiție au fost înscrise aproximativ o mie de vinuri, jurizate de judecători din 15 țări.

Cele mai multe medalii au fost obținute de Cramele Odobești, cu patru medalii de aur, respectiv pentru Hereditas-ROECO Fetească Neagră 2013, Occultus Rezerva-ECODOC Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Băbească Neagră 2012, Omnia ROECO Riesling Italian 2013, Secolul 13-ROECO Chardonnay 2014 și medalie de argint pentru Secolul 13 ROECO Cabernet Sauvignon 2015.

Trei medalii de aur a primit Crama Gîrboiu pentri vinurile Bacanta-Fetească Neagră 2015, Epicentrum-Șarbă/Plăvaie 2018, Tectonic-Fetească Neagră 2015 și o medalie de argint pentru Livia-Șarba 2018.

Domeniile Panciu au primit o medalie de aur pentru Domeniile Panciu-Fetească Neagră 2016 și două medalii de argint pentru Domeniile Panciu Blanc de Blancs Brut 2015 și Panciu Riserva Fetească Neagră 2016.

Senator Wines a primit trei medalii de aur pentru Secolul 13 ROECO Fetească Neagră 2013, Secolul 13 Reserve-Roeco Fetească Neagră 2012 și Vița de Vie Cuvee România ROECO Cabernet Sauvignon, Băbească Neagră 2014. De asemenea, a primit o medalie de argint pentru Secolul 13-Roeco Băbească Gri 2017.

Vincon Vrancea a primit două medalii de aur pentru Beciu Domnesc Chardonnay 2017 și Beciul Domnesc Grand Reserve Tămâioasă Românească 2018.

Organizatorii concursului IWCB au anunțat că, în premieră, a fost creată o procedură standardizată pentru obţinerea amprentei audio a vinului. „Umanitatea câştigă, în sfârşit, posibilitatea de a putea evalua vinul cu toate cele cinci simţuri: văz, miros, gust, tactil şi auz. Odată cu implicarea sunetului / auzului, vinul poate candida la statutul de „obiect de artă”, refuzat până acum de esteţi tocmai din cauza acestui element lipsă. Deasemenea, sunetul poate fi augmentat, inclus în etichetă, spre a putea fi ascultat de către consumatori”, se arată în comunicatul IWCB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here