Biserica Parohiei Burca-Cucuieți din județul Vrancea a fost târnosită duminică, 2 iunie 2019. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult proaspăt târnosit, cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi”. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
Pornind de la textul evanghelic al duminicii (cf. Ioan 9, 1-38), Ierarhul locului a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre minunea vindecării orbului din naștere de către Mântuitorul Iisus Hristos. „Mântuitorul intervine în viața omului chiar și atunci când el nu se așteaptă; intervine atunci când vede o luptă interioară a omului de a-și anihila pornirile păcătoase, de a se ruga, de a-și purta crucea vieții personale cu răbdare, iar prin cruce înțelegem suferința provocată de boli, în general. Cel care îndură suferința fără să cârtească, fără să se împotrivească, ci luptându-se doar cu patimile sale, acela este binecuvântat de Dumnezeu”, a explicat Arhiepiscopul Ciprian.
Pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele paroh Ciprian Darie a primit rangul onorific de iconom. Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din localitatea Burca a fost construită în anul 1864, de către credincioșii din zonă, sub îndrumarea preotului Pascal Ciofu. În timpul Primului Război Mondial, lăcașul de închinare fost distrus până la temelie și refăcut ulterior. Ca urmare a avariilor suferite la cutremurul din anul 1940, biserica a fost închisă până în 1963 și redeschisă doi ani mai târziu. În perioada 1996-2009, s-au executat reparații capitale, iar pictura a fost restaurată, prin implicarea directă a preotului Ion Badiu. Între anii 2009-2019, prin strădania actualului paroh și cu sprijinul enoriașilor, sfântul lăcaș a trecut prin importante lucrări de consolidare și restaurare, atât la interior, cât și la exterior, fiind dotat cu obiectele de cult necesare slujirii liturgice.