GALERIE FOTO: Școala 7 și Colegiul Pedagogic au „Cel mai frumos spațiu verde din jurul școlii”; două locuri de joacă inaugurate sâmbătă

0
831

Primarul Cristi Misăilă a inaugurat două locuri de joacă sâmbătă, unul în Grădina Publică și unul în Cartierul Mîndrești, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Vremea frumoasă și diversitatea acțiunilor pregătite de organizatorii evenimentelor au adunat mii de copii în Piața Unirii și la celelalte locații, la VeloPark, în cartierul Mîndrești. Au fost acțiuni diverse, de la demonstrații sportive, concursuri de muzică, desene pe asfalt miniateliere de chimie și microbiologie, demonstrații de karting, expoziție de tehnică militară, acțiuni de educație rutieră, piese de teatru sau întâlnirea cu mari campioni olimpici și mondiali din gimnastica românească. Ziua Copilului s-a încheiat cu un spectacol în Piața Unirii, unde invitatul special a fost Iuliana Beregoi, copila din Republica Moldova care i-a cucerit pe focșăneni cu melodiile care au făcut-o celebră.
Primul eveniment de sâmbătă a avut loc în Grădina Publică, unde a fost inaugurat locul de joacă reabilitat în această primăvară. Ulterior, după amiază, a fost inaugurat locul de joacă din cartierul Mîndrești. Primarul Cristi Misăilă a anunțat că în aceste zile vor demara lucrările la locul de joacă de pe strada Peneș Curcanul și urmează să fie realizat și locul de joacă de la Gară. De asemenea, în această vară vor începe lucrările din cadrul proiectului „Amenajare locuri de joacă pentru copii în incinta grădinițelor din Municipiul Focșani”. Prin acest proiect, grădinițele din municipiul Focșani vor beneficia de locuri de joacă moderne pentru copii, toate dotate cu echipamente noi și amenajate pe o suprafață antitraumă sigură și aspectuoasă.

Sâmbătă, în cadrul evenimentelor din Piața Unirii, au fost premiați câștigătorii concursului „Cel mai frumos spațiu verde din jurul școlii”.

Clasamentul la categoria școli a arătat astfel:

– Locul I Școala Gimnazială Nr. 7

– Locul al II-lea Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”

– Locul al III-lea Școala Gimnazială Nr 3.

La licee/colegii, podiumul a fost ocupat de:

– Locul I Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”

– Locul al II-lea Colegiul Tehnic “Ion Mincu”

– Locul al III-lea Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”.

„Ion Creangă ne-a luminat anii copilăriei cu poznele sale pline de haz. Iar într-una dintre scene, marele povestitor își amintește cum a sa mamă îi striga – “Ieși, copile cu părul balai, afară și râde la soare, doar s-a îndrepta vremea. Și vremea se îndrepta după râsul meu…”. Iată că astăzi (sâmbătă – n.r.), la Focșani, în ciuda tuturor prognozelor care anunțau temperaturi scăzute și precipitații abundente, veselia, bucuria și zâmbetele copiilor noștri au alungat norii și au adus soarele. Iar vremea frumoasă și diversitatea activităților au făcut ca miile de copii prezenți în Piața Unirii, la Sud la VeloPark sau la Mândrești, la noul loc de joacă, să se bucure din plin de această sărbătoare a inocenței. Reușita acestei zile însă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor noștri, care nu au uitat că și ei au fost copii, pentru că împreună cu toți aceștia am făcut ca aniversarea de astăzi sa fie una de care ne vom aminti peste ani și ani. Tocmai de aceea, vreau să îi menționez și să le mulțumesc totodată următorilor: Federației Române de Gimnastică, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, Poliției Municipiului Focșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, Școlii Postliceale Sanitară Hippocrate, Palatului Copiilor Focșani, Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007, Ansamblului Folcloric “Țara Vrancei”, Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” Focșani, Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focșani”, se arată în mesajul primarului Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here