GALERII FOTO! Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Focșani cu soare, zâmbete și veselie

0
1620

Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Focșani cu soare, zâmbete și veselie

Ion Creangă ne-a luminat anii copilăriei cu poznele sale pline de haz. Iar într-una dintre scene, marele povestitor își amintește cum a sa mamă îi striga – “Ieși, copile cu părul balai, afară și râde la soare, doar s-a îndrepta vremea. Și vremea se îndrepta după râsul meu…”

Iată ca astăzi, la Focșani, în ciuda tuturor prognozelor care anunțau temperaturi scăzute și precipitații abundente, veselia, bucuria și zâmbetele copiilor noștri au alungat norii și au adus soarele. Iar vremea frumoasă și diversitatea activităților au făcut ca miile de copii prezenți în Piața Unirii, la Sud la VeloPark sau la Mândrești, la noul loc de joacă, să se bucure din plin de această sărbătoare a inocenței.

Reușita acestei zile însă nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor noștri, care nu au uitat că și ei au fost copii, pentru că împreună cu toți aceștia am făcut ca aniversarea de astăzi sa fie una de care ne vom aminti peste ani și ani.

Tocmai de aceea, vreau să îi menționez și să le mulțumesc totodată următorilor:

– Federației Române de Gimnastică

– Inspectoratului Școlar Județean Vrancea

– Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea

– Poliției Municipiului Focșani

– Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea

– Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea

– Școlii Postliceale Sanitară Hippocrate

– Palatului Copiilor Focșani

– Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007

– Ansamblului Folcloric “Țara Vrancei”

– Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” Focșani

– Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focșani.

De asemenea, vreau să îi felicit pe câștigătorii concursului “Cel mai frumos spațiu verde din jurul școlii”, care ne-au arătat ce poți face atunci când imaginația se împletește cu hărnicia.

Clasamentul la categoria școli a arătat astfel:

– Locul I Școala Gimnazială Nr. 7

– Locul al II-lea Școala Gimnazială “Nicolae Iorga”

– Locul al III-lea Școala Gimnazială Nr 3.

La licee/colegii, podiumul a fost ocupat de:

– Locul I Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”

– Locul al II-lea Colegiul Tehnic “Ion Mincu”

– Locul al III-lea Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”.

Felicitari însa merită toți copiii, pentru că ei sunt câștigătorii zilei de astăzi!

La mulți ani, dragi copii și multă sănătate părinților și bunicilor voștri!

Primar, Cristi Valentin Misăilă

Sursa text și foto: Facebook-Primăria Municipiului Focșani

Manifestările dedicate Zilei Internaționale a Copilului au debutat sâmbătă dimineață cu inaugurarea locului de joacă din Grădina Publică. Pe bulevardul Unirii din Focșani a avut loc o Expoziție de Tehnică Militară a Ministerului de Interne. Școala Postliceală Sanitară Hippocrate a organizat manifestarea „Copilăria, paradisul inocenței” – jocuri cu specific medical, în Piața Unirii.

La Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia” Focșani a avut loc un spectacol de teatru pentru copii – “Zânele din Gondolak”, iar Palatul Copiilor Focșani a organizat o demonstrație de karting pe bulevardul Unirii în zona Hotel Unirea.

Printre manifestările dedicate Zilei Internaționale a Copilului s-au mai numărat următoarele acțiuni: desene pe asfalt, jocuri pentru copii și pictură pe față; „Educația rutieră pentru cei mici” – Poliția Municipiului Focșani-Biroul Rutier, locație: Velo Park – Cartier Sud; Festivalul interjudețean de coregrafie populară “Opincuța”, Piața Unirii din Focșani; Demonstrații sportive – CSM Focșani 2007- Piața Unirii din Focșani; Etapa finală a concursului „Cel mai frumos spațiu verde din jurul școlii” – esplanada din fața Cinematografului Balada; Festivalul concurs de muzică ușoară românească ”Florile Dragostei”; Concursul ”Cel mai frumos spațiu verde din jurul școlii” -Piața Unirii; Programul național “Hai cu noi în Țara Campionilor” – marii campioni Andreea Răducan, Larisa Iordache, Silvia Stroescu, Marius Urzică, Marian Drăgulescu vin la Focșani în căutare de tinere talente -locație: scena din Piața Unirii; Spectacol de muzică și dans ”Gala tinerelor talente” – pentru copiii cu deficiențe și cei defavorizați – locație: Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” Focșani. La Sala Balada a avut loc Festivalul Național de Muzică Ușoară „Inocență de copil”.

După amiază, a fost inaugurat locul de joacă din Cartierul Mândrești.

Seara, pe scena amplasată în Piața Unirii au cântat Bibi; Mario Fresh; Nicole Cherry; Iuliana Beregoi și Sofia Ciobanu.

Foto: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here