VIDEO: Bărbat ÎMPUŞCAT MORTAL la Vidra, la o partidă ilegală de vânătoare

0
4748

Un bărbat de 55 de ani, din Bucureşti, şi-a găsit sfârşitul vineri dimineaţă, pe raza judeţului Vrancea, mai exact pe fondul de vânătoare al ICAS Bucureşti, 25 Măgura, de pe raza comunei Vidra. El a fost împuşcat în zona capului de un bărbat de 42 de ani, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, după cum a reieşit din primele cercetări. Apelul la 112 a fost făcut chiar de către cel care a tras cu arma. Iniţial, el ar fi spus că arma i s-a descărcat accidental şi l-ar fi împuşcat pe bărbatul care se afla cu el. Ulterior, la audieri, ar fi declarat că vegetaţia era mare şi nu a văzut în ce trage.

Prin apel 112, un bărbat ne-a sesizat faptul că ar fi împuşcat în mod accidental un alt bărbat, în timp ce se aflau în zona comunei Vidra, mai exact la o distanţă de aproximativ cinci kilometri de satul Burca. Imediat s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la faţa locului şi, din păcate, s-a constatat că cele sesizate se confirmă. Este vorba de un bărbat din municipiul Bucureşti. Cercetările continuă în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept”, a declarat agent şef adjunct Paula Enache, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

După primirea apelului prin 112, la faţa locului au ajuns mai mulți poliţişti, dar şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi SMURD, parte din traseu fiind parcurs şi pe jos, întrucât zona în care s-a petrecut incidentul nu este foarte accesibilă.

Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbatul de 55 de ani, care era decedat. După cercetarea la faţa locului, trupul neînsufleţit al victimei a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, iar bărbatul care a tras a ajuns la sediul IPJ Vrancea pentru audieri. Tot la sediul IPJ Vrancea au fost aduse şi armele folosite de cei doi bărbaţi la vânătoare, cel mai probabil în cauză urmând să fie efectuată şi o exertiză.

Potrivit unor surse, atât victima cât şi cel care a tras sunt deţinători legali de arme, dar asta nu înseamnă că le puteau folosi în orice condiţii şi oricând, în sensul că vânătoarea de ieri nu era una organizată. Tot pe surse am aflat că ambii locuiesc în București, unul dintre ei fiind vrâncean la origini. Au existat şi informaţii conform cărora bărbatul care a tras ar fi din satul Burca şi că el ar fi fost cel care l-a adus pe cel decedat la vânătoare. Anchetatorii ne-au spus însă că ambele persoane au domiciliul în Bucureşti.

Ancheta în acest caz va fi continuată sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here