Handbal, Liga Națională – Dalibor Cutura este antrenorul CSM Focșani 2007!

0
184
  • Handbalul e viața mea!”

Echipa de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 are un nou antrenor. Dalibor Cutura, celebrul handbalist sârb a semnat vineri, 31 mai, contractul de antrenor cu echipa Focșaniului, pentru o perioadă de 2 ani!

Jucător de mare valoare, Dalibor Cutura a optat să-și înceapă o carieră de antrenor de echipă de club la CSM Focșani 2007 ”pentru că Viorel Ciubotaru a fost primul care m-a sunat și mi-a oferit posibiltatea să antrenez ”, așa cum mi-a declarat.

Noul antrenor al Focșaniului mi-a mai spus că pentru el Focșaniul nu este o necunoscută. Dimpotrivă, este o formație pe care o cunoaște foarte bine și care ”are calitate, iar cu unul-doi jucători în plus poate deveni foarte competitivă, poate face performanță”. Obiectivul asumat de noul antrenor al CSM Focșani 2007 este ”cel puțin intrarea în play-off. După aceea, vom vedea, o luăm pas cu pas. Am o experiență de 26 de ani ca jucător și cred că pot fi un bun antrenor. Am fost și secund la Naționala Serbiei la Turneul final din Polonia, din urmă cu 3 ani. Handbalul e viața mea!”.

Directorul CSM Focșani, profesorul Viorel Ciubotaru, mi-a spus că se bucură pentru că Dalibor Cutura a acceptat să vină la Focșani și că este convins că noul antrenor cu marea lui experiență, de jucător dar și de antrenor, va aduce un plus important la echipă. ”Dacă nu aș fi fost convins, nu aș fi optat pentru el în condițiile în care am avut o pleiadă largă de propuneri și de variante. A fost cea mai bună variantă!”, mi-a mai spus Viorel Ciubotaru.

Dalibor Cutura are o carieră plină cu performanțe internaționale cu Naționala Serbiei, dar și cu echipele de club pentru care a evoluat. Este foarte bun cunoscător al handbalului românesc în perioada 2012-2019 fiind jucător de bază al echipei Constanței – HCM Constanța, devenită din 2015 HC Dobrogea Sud Constanța.

A jucat în Serbia, apoi în Ungaria, la Vesprem și în Spania pentru JD Arrade și Ademar Leon, între 2008 și 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here