GALERIE FOTO: Omagiu pentru foștii directori ai Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani

0
837

La Școala Gimnazială Nr. 7 Focșani a avut loc, ieri, o activitate de aducere aminte, de întâlnire cu foștii directori ai unității de învățământ.

Într-o școală, directorul este cel care garantează bunul mers al procesului instructiv – educativ și buna gospodărire a patrimoniului pe care îl are în grijă. Școala Gimnazială Nr. 7 Focșani a împlinit 58 de ani în acest an – 2019 – fiind cea mai veche școală din Focșani, care a avut directori vrednici și cu mult drag față de învățământ și copii. La activitate au participat foști directori, rude ale foștilor directori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, profesori și elevi ai școlii. Timpul nu ne-a dat posibilitatea să găsim toate numele foștilor directori, dar pe cei pe care i-am găsit în documentele școlare, contabile, i-am cinstit așa cum se cuvine în activitatea de astăzi (ieri-n.r.). Ne-am adus aminte de doamna învățătoare Rumega Georgeta, de domnul Dafin Nicolae, de domnul Băcuță Corneliu, de domnul Cârstea Aurel, de doamna Nuțu Elena, de doamna Istrate Cecilia, de domnul Bucan Costache, de doamna Cernescu Viorica, de doamna Cârstea Gabi, de domnul Străpciuc Marin, de domnul Plopeanu Petre.

Când am gândit această activitate, m-am gândit cu mult respect și cu multă considerație la înaintașii mei directori. A fi director este un consum în plus din viața de dascăl, pe lângă consumul obișnuit al fiecărui profesor, motiv pentru care m-am gândit că toți directorii dinaintea mea au contribuit, fiecare în felul său, la existența acestei școli. Până la urmă, universul nu începe cu mine, universul Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani a început cu munca unor directori, împreună cu echipele lor, așa încât, astăzi, eu sunt doar un continuator al acestui univers“, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 Focșani, profesorul Burlan Sebastian Ionuț.

În cadrul activității s-a lansat și revista școlii, cu numărul 5, în care sunt prezentate și articole cu referire la acest eveniment, lucrări ale copiilor și ale cadrelor didactice.

Activitatea s-a încheiat cu amintiri, dialoguri și chiar lacrimi pentru cei care au depus efort, muncă și suflet pentru existența Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani, după cum au transmis reprezentanții instituţiei. Invitatul special, inspectorul școlar gereral Dorin Cristea, a spus: “Domniile voastre, prin trudă, prin profesionalism şi prin sacrificii, aţi pus cărămidă lângă cărămidă, umăr lângă umăr, suflet pentru şcoală şi pentru instituţia de învăţământ. Mă înclin în faţa dumneavoastră şi vă mulţumesc pentru că sunteţi unii dintre cei care aţi contribuit la învăţământul vrâncean, focşănean şi bineînţeles la învăţământul care s-a derulat în această unitate şcolară”.

Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Sebastian Ionut Burlan le-a mulţumit tuturor participanţilor şi s-a adresat elevilor prezenţi: ”Dragi copii, până acum, dacă ascultam despre un poet sau despre un scriitor sau despre altă activitate culturală, iată că acum aţi văzut pe viu şi vedeţi astfel de oameni care au muncit o viaţă pentru prestigiul şcolii. Vă urez ca toţi să fiţi directori! Vă mulţumesc tuturor!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here