Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Elevi de la CSEI „Elena Doamna“ Focșani, învățați să programeze roboți

Elevii și cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna“ Focșani s-au întâlnit, ieri, cu colegii de la CSEI Râmnicu Sărat – Buzău, în cadrul unui proiect educațional interjudețean denumit „Competențe TIC în educația elevilor cu CES”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

Conform informațiilor transmise de Ioana Cherciu, directoarea CSEI „Elena Doamna“ Focșani, prima sesiune de lucru a constat într-o scurtă prezentare a roboților și a modului în care aceștia pot fi programați folosind codurile de culoare, iar prezentarea a fost susținută de profesoara Marilena Oprea, de la Colegiul Național „Unirea”, Focșani. A doua activitate a acestei întâlniri a constat în organizarea unui concurs, în care echipele mixte de elevi, îndrumați de profesorii-antrenori au programat roboții să îndeplinească diferite misiuni, respectând regulile și restricțiile stabilite. De exemplu, robotul trebuia să parcurgă un traseu complet de la start la stop, într-un număr minim de pași sau folosind un număr precizat de comenzi. „Este o premieră absolută la nivel național folosirea roboticii în scopul învățării programării la elevii cu CES. Înțelegerea și realizarea misiunii de către elevi nu a constituit o problemă, iar faptul că au provenit din școli diferite și clase diferite nu a ridicat bariere de comunicare și colaborare între ei“, a declarat Ioana Cherciu, directoarea CSEI „Elena Doamna“ Focșani.

Profesorii și elevii invitați de la CSEI Râmnicu Sărat, aflați în Săptămâna Altfel, au beneficiat de un tur al școlii CSEI „Elena Doamna” Focșani. Aceștia au apreciat baza materială modernă, dotările sălii de sport și a cabinetelor de kinetoterapie, prezentate de profesorul George Lefter. Foarte interesantă a fost și prezentarea minitipografiei, unde elevii de la CSEI „Elena Doamna“ Focșani, îndrumați de profesorul Gabriel Ciribașa, învață să editeze broșuri, invitații, pliante și pot face practică. Coordonatorii de proiect, Cornelia Neacșu, Cristina Oancea și Marilena Oprea, au decis continuarea proiectului și în anul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?