GALERIE FOTO: Elevi de la Colegiul „Edmond Nicolau“, în vizită la Centrul „Elena Doamna“

0
130

În săptămâna ,,Şcoala Altfel”, elevii clasei a XI-a C, diriginte profesor dr. Ionel Ambrosie, de la Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau”, Focşani au fost în vizită la colegii lor din clasa a XI-a A de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) ,,Elena Doamna” Focşani, în cadrul programului de parteneriat ,,Împreună pentru viitor”, parte a Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC). Programul presupune desfăşurarea de activităţi importante pentru elevi, deoarece învaţă multe lucruri noi, utile pentru devenirea lor ca adulţi. Aceste activităţi îi ajută pe voluntari să înveţe să respecte oamenii şi valorile sociale, să dăruiască din timpul, afecţiunea şi atenţia lor celor care au nevoie de sprijin.

SNAC este o activitate de voluntariat desfăşurată de elevi în comunităţile locale, sub îndrumarea cadrelor didactice, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor cu dizabilităţi. Conform informațiilor transmise de profesorul George Lefter, consilier educativ în cadrul CSEI „Elena Doamna“, a patra întâlnire din cadrul proiectului a debutat cu vizionarea trailerului „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”, după romanul lui Dan Lungu, prezentat la Concursul școlar de Book Trailere Boovie Festival. Alina Florea, profesor îndrumător, a ajutat elevii să înlăture barierele dintre ei, reuşind să găsească un limbaj comun în exprimarea ideilor şi trăirilor prezentate în film.

Programul a continuat cu vizitarea unor săli de clasă, a internatului şi atelierelor de practică. La sala de sport, sub coordonarea profesorului Adrian Cinca, două echipe au disputat un meci de fotbal, într-o atmosferă caracterizată de bucurie, empatie şi prietenie. Toţi elevii au fost câştigători, iar la final au primit diplome, cupe şi dulciuri din partea conducerii Colegiului Tehnic ,,Edmond Nicolau”. La activitate au participat Ioana Cherciu, director CSEI ,,Elena Doamna” şi directorul adjunct Petronela Bernovici. Aurora Lefter, inspector şcolar pentru învăţământul special şi special integrat, a amintit de Muir John Potter, fondator SNAC, care afirma “acţiunile de voluntariat luminează sufletul, voluntariatul este emoţionant, face parte din fiecare dintre noi, dar cel mai important lucru este că ne ajută să creştem spiritual şi să ne dezvoltăm armonios, alături de tineri din întreaga ţară”.

Odată activitatea încheiată, marcaţi de entuziasm şi emoţie, elevii au promis că la întâlnirile viitoare vor veni cu idei noi, care să susţină egalitatea de şanse şi înlăturarea discriminării, astfel ca integrarea socială a copiilor cu dizabilităţi să se realizeze mai uşor şi fără prejudecăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here