România găzduieşte ”Bucharest CyberDrill”, în perioada 27 – 31 mai

0
51

România va găzdui, în perioada 27 – 31 mai, la Bucureşti, evenimentul „Bucharest CyberDrill”, în marja ITU CyberDrill for Europe Region’. Evenimentul este organizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), atât în cadrul celei de-a patra iniţiative regionale europene a Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), cât şi în contextul Preşedinţiei rotative la Consiliul Uniunii Europene.

Potrivit ministerului de resort, „Bucharest CyberDrill” este un eveniment organizat cu sprijinul Centrului de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT-RO), în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar scopul principal este acela de a dezvolta şi consolida capacitatea de răspuns în materie de securitate cibernetică, precum şi capacitatea de comunicare şi interacţiune a echipelor participante. „De asemenea, evenimentul îşi propune să asigure un efort colectiv continuu în ceea ce priveşte contracararea ameninţărilor cibernetice din cadrul centrelor de răspuns la incidente de securitate cibernetică din regiune (CERT-uri). Exerciţiul este dedicat centrelor de răspuns la incidente de securitate cibernetică, ministerelor, autorităţilor de reglementare, operatorilor de comunicaţii, universităţilor şi instituţiilor educaţionale, producătorilor de echipamente de comunicaţii, institutelor de cercetare, dezvoltatorilor de soluţii software şi altor părţi interesate din statele membre ale ITU”, se arată în comunicatul citat.

În cea de-a treia zi a conferinţei, miercuri, 29 mai, va fi organizată ceremonia de deschidere a Bucharest CyberDrill, în cadrul căreia va avea loc şi o conferinţă de presă susţinută de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, şi rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Mihnea Costoiu. Cyber Drill este un exerciţiu de importanţă regională în domeniul securităţii cibernetice, la care participă experţi de rang internaţional pentru a testa, dezvolta şi implementa abilităţile de protecţie împotriva atacurilor informatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here