GALERIE FOTO: Alegeri europarlamentare, exit poll: PSD și PNL la egalitate, urmate de USR-PLUS

0
3002

Vrâncenii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European, procesul de votare încheindu-se aseară, la ora 21.00. Potrivit datelor publicate pe site-ul Biroului Electoral Central duminică seara, la ora 22.00, prezența la vot la nivelul județului a fost de 46,29%. Au votat 144.846 de vrânceni dintre cei 312.901 cu drept de vot. În Vrancea au fost amenajate 358 secții de votare. În ceea ce privește prezența la vot la nivel național, 49,02 % dintre români s-au prezentat la urne.

Aseară, până la închiderea ediției, nu a fost dat publicității votul înregistrat pe localități, la nivelul județului Vrancea. Pe parcursul zilei de astăzi, vom publica rezultatele preliminare pe site-ul www.monitoruldevrancea.ro.

Aseară, la ora 23.00, au fost prezentate și rezultatele finale ale exit-poll-ul realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de studii socio-comportamentale – Avangarde. Asftel, PSD și PNL erau la egalitate, 25,7%, partide urmate de USR-PLUS cu 23,9%, Pro România – 5,7%, UDMR – 5,4%, PMP – 5,2%, ALDE – 4,7%. Exit-poll-ul a fost realizat în 400 de secții de votare din întreaga țară, pe un total de 20.000 de alegători. Cercetarea sociologică nu a luat în considerare votul din străinătate.

Oprișan a votat și la referendum

Președintele PSD Vrancea și vicepreședinte al PSD la nivel național, Marian Oprișan, a votat ieri după amiază, la ora 18.00, la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ din Focșani. Șeful administrației județene a precizat că a votat atât la alegerile europarlamentare cât și la referendumul pentru justiție. La închiderea urnelor, Oprișan le-a mulțumit celor implicați în procesul electoral, care a decurs în Vrancea fără incidente majore.

Dragi vrânceni,

În calitate de reprezentant legal al cetățenilor din județul Vrancea, doresc să vă mulțumesc pentru modul în care v-ați exprimat duminică, în mod democratic, opinia politică.

În același timp, doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în procesul electoral și datorită cărora lucrurile au decurs normal, fără incidente majore.

În acest sens, mulțumesc tuturor membrilor Biroului Electoral Judeţean Vrancea, președinţilor, locțiitorilor și membrilor secțiilor de votare, Prefecturii, colegilor din Consiliul Județean Vrancea, primarilor vrânceni, consilierilor județeni și locali, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale, Direcției Județene de Statistică, STS, Electrica, autorităților publice locale și instituțiilor publice implicate în scrutinul de duminică.

Puterea de muncă, dăruirea și corectitudinea tuturor celor care și-au adus aportul la desfășurarea procesului electoral au făcut ca acesta să se desfășoare în condiții foarte bune.

Vă mulțumesc!

Președintele Consiliului Județean Vrancea

Marian Oprișan“, a transmis Oprișan.

Vot pentru o echipă puternică în Parlamentul European

Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr a declarat că a votat împotriva demagogiei și populismului, dar și pentru posibilitatea ca românii să poată călători, locui, studia, trăi sau investi în țări din Europa. „Am votat pentru o Românie europeană, în care respectul pe care îl dăm Europei să ni se întoarcă. Am votat împotriva demagogiei și populismului, am votat pentru posibilitatea ca românii să poată călători, locui, studia, trăi sau investi în Europa, dar și pentru ca europenii să poată face același lucru în România. Mi-aș dori ca odată ajunși la Bruxelles toți parlamentarii români să-și servească țara“, a precizat deputatul Tîlvăr.

Am votat pentru un parlament european în care România să fie reprezentată de oameni pregătiți, buni români, care să creadă în viitorul României europene, dar în același timp să se gândească și la interesul național. Iar pentru asta trebuie să facă două lucruri: să fie foarte bine pregătiți pentru că numai așa vor putea să-și îndeplinească obiectivele, iar în al doilea rând, odată ajunși în Parlamentul European, trebuie să se gândească că Europa este casa noastră comună. Europa rămâne pentru totdeauna o organizație în care europenismul, adică multilateralitatea și naționalitatea, vor trebui să conviețuiască împreună“, a afirmat senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, care a fost europarlamentar.

Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a declarat că a votat pentru viitorul României și pentru o echipă puternică. „Astăzi, am votat cu încredere și cu mândrie. Am votat pentru viitorul României, am optat pentru o echipă puternică, de profesioniști, care va reprezenta cu onestitate și demnitate interesele noastre, ale românilor de pretutindeni, în Parlamentul European!“, a precizat edilul.

La rându-i, primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a precizat că a votat pentru oameni care să apere România și interesele românilor în Parlamentul European. „Am votat pentru a merge cu demnitate în Europa. Am votat pentru a trimite în Parlamentul European oameni care să apere România, oameni care să apere interesele românilor“, a susținut primarul Nicolaș.

Oprișan: Liviu Dragnea să demisioneze!

Aseară, după închiderea urnelor, vicepreședintele PSD la nivel național, Marian Oprișan, care este și președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, a solicitat demisia lui Liviu Dragnea, dat fiind că partidul a pierdut din voturi „din cauza egoismului și incompetenței servile“.

Prieteni,

Noi, cei din PSD, am înțeles că încrederea covârșitoare cu care am fost investiți în 2016 este o responsabilitate imensă. Am pus suflet, am muncit ca nouă, tuturor românilor să ne fie mai bine! Ca om politic, care am fondat PSD, nu am putut însă să ignor faptul că niște calcule meschine și o politică de resurse umane complet neinspirată și total autistă la vocea societății civile și a membrilor PSD au făcut ca munca și performanțele din ultimii doi ani de zile să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român.

Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie.

În acest moment trebuie să începem reforma PSD. Cu limpezime și curaj. Avem nevoie urgentă să ne reapropiem de alegătorii noștri, de România adevărată care ne susține și pe care o susținem. Pe lângă despărțirea de Dragnea și echipa sa, propun trei direcții de acțiune imediată: promovarea liderilor care au demonstrat cu rezultate, un dialog constructiv cu familia social democraților europeni din care Dragnea ne-a exclus, revalidarea programului de guvernare după consultări deschise cu autoritățile locale și cu populația.

Trebuie să ne asigurăm că Partidul Social Democrat pe care românii și-l doresc se va consolida, de acum înainte, pe meritocrație și nu pe slugărnicie. Trebuie să ne dovedim a fi aceeași forță care a dus România în NATO și în Uniunea Europeană, cu toată încrederea partenerilor internaționali de partea noastră. Avem obligația să fim principalul sprijin și apărător al românilor de peste granițe, să lucrăm alături de și pentru diaspora. Doar așa vom putea fi mișcarea politică pe care România o cere.

Este momentul zero pentru PSD! Lansez invitatia tuturor celor care credem în social-democrație, inclusiv cei care au părăsit partidul din cauza lui Liviu Dragnea, să punem umărul la recâștigarea respectului și a demnității!

Al dumneavoastră,

Marian Oprișan

Vicepreședinte PSD“, a transmis Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here