GALERIE FOTO: 20 de echipaje la Concursul de matematică şi informatică pentru mediul rural

0
973

80 de elevi care învaţă la şcolile rurale din Vrancea s-au întâlnit vineri în cadrul unei competiţii de tradiţie: „Concursul de matematică şi informatică pentru mediul rural“ dedicat elevilor de gimnaziu, ediția a XIV-a. Etapa județeană a fost găzduită de Școala Gimnazială Vulturu şi a reunit 20 de echipaje din judeţ, respectiv Şcoala Gimnazială Năruja, Şcoala Gimnazială Păuneşti, Şcoala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra, Şcoala Gimnazială Vulturu, Şcoala Gimnazială Suraia, Şcoala Gimnazială Moviliţa, Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti, Şcoala Gimnazială Paltin, Şcoala Gimnazială Homocea şi Liceul Teoretic „Grigore Gheba“ Dumitreşti. Ediţia acestui a fost coordonată de inspector şcolar pentru discipline informatice Cornelia Neacşu și inspector şcolar pentru disciplina matematică Gabriela Gherman.

În perioada în care s-au evaluat lucrările, elevii au vizitat Muzeul Satului aflat în incinta Căminului Cultural Vulturu, au vizionat un film tematic şi şi-au exprimat impresiile acestei experienţe. „Trebuie menţionat faptul că Primăria Comunei Vulturu şi Consiliul Local au sprijinit desfăşurarea concursului, oferind tuturor copiilor o gustare la finalizarea probelor. Totodată, au răsplătit eforturile elevilor premianţi cu recompense financiare. Astfel, pentru echipa câştigătoare a premiului I, fiecare elev a primit câte 100 de lei, pentru premiul II elevii au primit câte 80 de lei, pentru premiul III elevii au primit câte 60 de lei, iar menţiunea a fost răsplătită cu câte 40 de lei pentru fiecare elev. De asemenea, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Vrancea, profesorul Pătraşcu Enache, a oferit premii în bani echipajelor câştigătoare“, a transmis inspectorul școlar Gabriela Gherman.

Pentru mine, ca director al Şcolii Gimnaziale Vulturu, organizarea concursului MIR-2019, a reprezentat o onoare, un privilegiu, o mare bucurie şi mai ales o provocare. Printre noi, pentru o zi, echipe de copii inimoşi, isteţi şi frumoşi, conduşi de cadre didactice cu drag de meserie, cărora am speranţa că le-a făcut plăcere să se afle la Vulturu. A fost o experienţă, un moment pe care îl vom aşeza la loc de cinste în istoria şcolii noastre. Mulţumim pentru încredere doamnelor inspector de la ISJ Vrancea, pentru susţinere domnului Păcuraru Nicuşor, primar al Comunei Vulturu, reprezentanţilor Consiliului Local şi Căminului Cultural Vulturu şi pentru entuziasm tuturor cadrelor participante care au contribuit la buna desfăşurare a ediţiei din acest an”, declară Radu Rodica, directoarea Şcolii Gimnaziale Vulturu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here