Conducere nouă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani

0
3998

Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani va fi condus, în curând, de alţi procurori. Actuala conducere, respectiv Anca Dorina Rîşca – prim procuror adjunct şi Ionut Auraş Petrescu – prim-procuror vor pleca la alte unităţi.

Astfel, în şedinţa Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din data de 21 mai a.c., s-a luat în discuţie propunerea de delegare în funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani a procuroarei Iuliana Bătrânu. Secţia a hotărât “delegarea în funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani a doamnei procuror BĂTRÎNU IULIANA, începând cu data de 01.06.2019, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”. Astfel, începând cu data de 1 iunie a.c., Iuliana Bătrânu îi va lua locul procuroarei Anca Dorina Rîşca care a obţinut transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Anca Dorina Rîşca a fost delegată pentru prima dată în funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani în luna decembrie a anului 2012. Ulterior, aceasta a ocupat funcţia prin concurs.

În ceea ce priveşte funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, aceasta va fi ocupată, cel mai probabil, de procurorul Ionuţ Drîmbă, în prezent purtător de cuvânt al instituției. Propunerea de delegare a acestuia în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani va fi luată în discuţie în şedinţa Secţiei pentru Procuori din cadrul CSM din data de 28 mai. În prezent, funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani este ocupată de procurorul Ionuţ Auraş Petrescu, care de la jumătatea lunii iulie, dată la care îi şi expiră mandatul, va pleca la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Tot în şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 21 mai s-a hotărât prelungirea delegării în funcţia de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu a procurorului Nicolae Pîrcălăbescu, începând cu data de 12.06.2019, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Şi Secţia pentru Judecători din cadrul CSM are pe ordinea de zi, din 28 mai, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a judecătoarei Silvia Gabriela Duţă de la Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here