ULTIMA ORĂ! Marian Oprișan a sesizat Poliția și Parchetul pentru identificarea instigatorilor de la evenimentul “Liniște, la Balada se citește!”

0
892

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Vrancea și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru identificarea instigatorilor și autorilor care au realizat un filmuleț la evenimentul “Liniște, la Balada se citește!”, prezentat de PNL ca fiind o încercare de a le spune tinerilor cum să voteze la alegerile din 26 mai 2019.

„Am sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru identificarea în regim de urgență a instigatorilor și autorilor care au realizat un filmuleț pe care cei de la Partidul Național Liberal l-au propagat în mediul online și în care s-ar induce ideea că aș fi participat la o întâlnire cu elevi de liceu, în cadrul evenimentului “Liniște, la Balada se citește!” organizat în perioada 21-23 mai de Consiliului Județean Vrancea, și le-aș fi sugerat cum să voteze la alegerile din 26 mai 2019. De asemenea, solicit organelor competente, în regim de urgență, ca domnul Sandu Mihai și președintele Partidului Național Liberal Filiala Vrancea, domnul Cătălin Toma, să fie audiați sub aspectul săvârșirii acțiunii de fals în declarații și producerea de probe mincinoase în scopul creării aparenței unei infracțiuni pe care aș fi săvărșit-o“, se arată în comunicatul remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

Marian Oprișan a solicitat public Poliției Române și Parchetului să trateze cu maximă seriozitate înregistrările realizate și furnizate pe pagina de facebook PNL Vrancea, de către Sandu Mihai și Cătălin Toma și, pe cale de consecință, tragerea la răspundere conform Legii Penale. „Consiliul Județean Vrancea este o instituție publică, de interes județean, care nu își poate suspenda activitatea pe timpul campaniilor electorale, așa cum și-ar dori Partidul Național Liberal sau oricare alt partid politic. Doresc să cer scuze dascălilor, tinerilor și nu în ultimul rând lectorilor care au participat la evenimentul organizat de Consiliul Județean Vrancea, la Balada Focșani, pentru că în perioada următoare o să aibă disconfortul de a fi audiați de poliție la solicitarea Partidului Național Liberal cu privire la evenimentul cultural la care au participat“, se arată în comunicatul remis presei de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani a reacționat astăzi la acuzațiile aberante ale liberalilor, care au afirmat că evenimentul ‘Liniște, la Balada se citește!’, organizat de Consiliul Județean, ar fi fost politizat.

„Referitor la informațiile apărute în mediul virtual despre insinuarea că activitatea culturală ‘Liniște, la Balada se citește!’ ar fi avut iz electoral, conducerea Liceului cu Program Sportiv, prezentă la acest eveniment alături de elevii sportivi, dezminte aceste acuzații și asigură totodată opinia publică de faptul că pe tot parcursul activității nu s-a făcut nicio aluzie politică sau electorală, ci dimpotrivă, elevii au interacționat frumos și au dezbătut constructiv cu prezentatorii, totul petrecându-se într-o atmosferă calmă și prietenoasă. Activitatea a fost una de succes deoarece tinerii au realizat importanța lecturii în diverse scopuri, mai ales în vederea orientării pentru carieră!”, au precizat directorul LPS, Mihai Petruț și directorul adjunct, Ionel Agrigoroaiei.

Evenimentul cultural „Liniște, la Balada se citește!”, organizat de Consiliul Județean Vrancea, a avut drept scop provocarea elevilor din clasele a XII-a la lectură și dezbateri interactive despre cărțile citite, alături de două personalități din lumea culturală și mass media: actrița Monica Davidescu și realizatorul tv Florin Sașca (emisiunea “Cu lumea în cap” – Prima TV).

Monica Davidescu a declarat că singurul scop al evenimentului organizat de Consiliul Județean a fost acela de a-i readuce pe copii către carte: „Nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre vot, nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre campanie, nu mi s-a spus niciodată să îi îndemn pe tineri să meargă sau nu la vot!”

Și realizatorul de emisiuni tv, Florin Sașca, a declarat că acțiunea a fost una culturală și fără nicio legătură cu politica, partide politice sau alegerile electorale care vor avea loc duminică: „Ceea ce vreau să vă spun este că nu a fost nici măcar o referire la politică. Nici una! A fost o acțiune prin care i-am îndemnat pe tineri să citească dintr-o carte de Istorie a României”.

Într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea se arată că „joi, 23 mai 2019, în jurul orei 12.00, în fața Cinema ”Balada” din Focșani s-a postat candidatul PNL la Alegerile Europarlamentare, Ana Maria Dimitriu, alături de o echipă PNL, care purta eșarfe galbene, și care a dorit să distribuie materiale de campanie electorală elevilor care ieșeau de la evenimentul „Liniște, la Balada se citește!”. Deoarece elevii nu au interacționat cu acest grup liberal, vădit indignată, candidatul Ana Maria Dimitriu a strigat către aceștia «sunteți niște analfabeți pesediști»“, susține conducerea administrației județene”.

Prin intermediul comunicatului de presă, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, solicită public PNL să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural la care au participat 2.400 elevi din Vrancea! „Totodată, candidatul PNL la alegerile europarlamentare Ana Maria Dimitriu să își ceară scuze public elevilor liceelor: “Grigore Gheba” din Dumitrești, Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Colegiului Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărășești, Colegiului Tehnic Auto “Traian Vuia” din Focșani, Liceului Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu, Liceului Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, Liceului de Arte “Gheorghe Tattarescu” din Focșani, Liceului Tehnic “Gheorghe Balș” Adjud și Colegiul Național “Emil Botta” din Adjud, pentru faptul că i-a jignit, făcându-i ”analfabeți pesediști”. Un gest reprobabil și rușinos!“, se arată în comunicatul de presă.

Și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ) a luat poziție față de diversiunea liberalilor și a precizat că evenimentul „Liniște, la Balada se citește!” este un proiect instituțional, care în prima etapă i-a provocat la citit pe elevii de clasele a XII-a deoarece aceștia mai au puțin și termină cursurile. Nu a fost nimeni obligat să participe, directorii de colegii naționale, colegii tehnice și licee din Vrancea acceptând participarea elevilor lor la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here