Camuflat sub o pălărie şi un fular, Banksy prezintă la Veneţia o instalaţie artistică

0
34

Artistul britanic Banksy a realizat o reprezentaţie artistică la Veneţia (Italia) dându-se drept pictor şi instalând pe stradă mai multe pânze care la final au format un uriaş pachebot croindu-şi drum prin multitudinea de gondole în Oraşului Canalelor, relatează EFE. Misteriosul artist britanic, a cărui identitate nu se cunoaşte, a postat un videoclip pe reţelele de socializare în care este văzut purtând o pălărie şi un fular care îi acoperă faţa, în timp ce îşi prezintă pe stradă creaţia intitulată „Venice in oil”. După ce a instalat mai multe pânze în ulei, tablourile au format în final imaginea unui enorm vas de croazieră în faţa Veneţiei, iar artistul s-a aşezat să citească ziarul în aşteptarea clienţilor. Este vorba de o reprezentaţie prin care artistul a dorit să sprijine denunţurile realizate de mai multe asociaţii de cetăţeni şi ecologiste care luptă pentru a evita ca ambarcaţiunile de dimensiuni mari să ajungă în oraş.

La sfârşitul clipului se vede cum poliţia municipală îi cere să-şi retragă pânzele, pentru care nu primise aprobare, iar misteriosul pictor pleacă trăgând după el căruciorul cu tablouri. Videoclipul ar fi fost înregistrat în zilele de inaugurare a Bienalei de Artă de la Veneţia 2019, iar în mesajul postat pe reţelele de socializare artistul deplânge că, deşi a coincis cu „unul dintre cele mai prestigioase evenimente de artă din lume”, nu a fost invitat să participe.

În urmă cu câteva zile a apărut o pictură murală în cartierul Dorsoduro din Veneţia care reprezintă un copil, probabil un imigrant, îmbrăcat cu vestă de salvare şi ţinând în mână o torţă care împrăştie fum roz, iar mass-media italiene au informat că s-ar putea să fie o lucrare a lui Banksy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here