Lucrări de asfaltare pe drumurile din Vidra

0
1838

În perioada următoare vor începe lucrările de asfaltare a drumurilor din satele Vidra, Scafari și Burca care fac parte din proiectul finanțat prin fonduri europene „Modernizarea rețelei de drumuri de interes local Comuna Vidra, județul Vrancea”. Primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie, ne-a spus că, din cauza unor probleme apărute în derularea proiectului, i-a solicitat sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru rezolvarea acestei situații. Lucrările de modernizare a infrastructurii din comuna Vidra sunt realizate atât cu fondurile guvernamentale acordate prin PNDL dar și cu fonduri de la bugetul local. „În urma discuțiilor purtate cu domnul președinte Marian Oprișan, lucrările la acest obiectiv de investiție vor demara în perioada următoare, fiind astfel modernizate și asfaltate drumurile din satele: Vidra, Scafari și Burca. Primăria Vidra a demarat ample proiecte investiționale în reabilitarea și modernizarea infrastructurii, finanțate cu fonduri europene, guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală și cu fonduri de la bugetul local provenite din taxe si impozite, mult criticate de cei de la PNL Vidra, care nu sunt mari contribuabili la buget, doar cârcotași, vor să nu se facă nimic în localitate pentru a avea ei subiecte de presă și de criticat, dar fără bani nu poți face dezvoltare”, a spus primarul Silviu Pintilie.

Pe lista de investiții din comuna Vidra se află 10 unități școlare, unele au fost reabilitate și modernizate, altele în curs de reabilitare și modernizare. De aceste investiții, cu o valoare de 5,1 milioane lei, au beneficiat aproape toate satele comunei.

Un obiectiv importat pentru educație îl constituie contruirea „Grădiniței cu program prelungit” în satul Vidra, proiect finanțat cu fonduri europene, valoarea totală fiind de 499 mii euro. Investiția este scoasă la licitație prin SEAP, după care vor fi demarate lucrările.

De asemenea, locuitorii satelor Voloșcani, Irești, Viișoara, Ruget, Vidra vale, Căliman de la DN2D la biserică vor beneficia de un proiect de modernizare și asfaltare a drumului și podului în lungime de 7,4 kilometri, cu o valoare totală de 9,6 milioane lei, investiție realizată cu fonduri guvernamentale prin PNDR.

În domeniul sănătății, administrația comunei a reușit să reabiliteze Policlinica Vidra, care mai avea puțin și devenea o ruină și are un proiect pentru „Extindere funcțională și dotarea ambulatoriului integrat” din cadrul Spitalului N.N. Săveanu Vidra, cu o valoare de 12,7 milioane lei. „Scopul administrației locale din Vidra este, așa cum ne-am angajat în nenumărate rânduri, de a asigura locuitorilor o viață frumoasă în comună, aceasta fiind Poarta Vrancei. Dorința noastră, a celor care administrăm această localitate, este să modernizăm cât mai mult posibil comuna, să aducem gaze în comună, locuitorii să beneficieze de aceleași servicii ca la oraș, să atragem tinerii să rămână în comună, prin condițiile pe care le vom crea”, a precizat primarul PSD, Silviu Pintilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here