ULTIMA ORĂ! Consiliul Județean Vrancea: PNL să își ceară scuze public!

0
2571

PNL să își ceară scuze public!

Consiliul Județean Vrancea respinge acuzațiile absolut nefondate ale Partidului Național Liberal privind închipuită politizare, de către PSD, a evenimentului „Liniște, la Balada se citește!” – eveniment moderat de jurnalistul Florin Sașcă (Prima TV) și actrița Monica Davidescu. Sunt niște minciuni ordinare care vorbesc de la sine de disperarea celor care au formulat aceste acuzații. Gestul Partidului Național Liberal arată, în același timp, micimea morală a liderilor săi, incapabili să aprecieze un act eminamente cultural, menit să promoveze cartea și lectura în rândul unui număr cât mai mare de adolescenți.

Toate acuzațiile formulate de PNL sunt minciuni propagandistice din mai multe motive, pe care le detaliem mai jos:

– „Liniște, la Balada se citește!” este un eveniment programat și organizat de către aparatul de specialitate din Consiliul Județean Vrancea înca din luna aprilie 2019. Acțiunea a fost aprobată în ședință publică, de către consilierii județeni, ocazie cu care liberalii nu au avut opinii divergente;

– Unul dintre cei doi moderatori ai acestui eveniment este jurnalistul Florin Sașca, de la Prima TV. Dacă Partidul Național Liberal ar fi avut minima decența și și-ar fi făcut o documentare prealabilă, ar fi observat că prin toate postările sale din social-media Florin Sașcă se poziționează ca un anti-pesedist. Din acest punct de vedere, este la mintea cocoșului faptul că un anti-pesedist nu vine la un eveniment în care ”tinerii sunt îndoctrinați” în spiritul PSD. Mai mult de atât, pe contul său de Facebook, Sașcă scrie despre evenimentul de la Focșani: ”Zilele acestea am povestit tinerilor din Focșani despre bucuria cititului, despre călătoriile mele și despre natură. A fost un eveniment care mi-a mers la suflet!”.

Totodată, astăzi, după acuzațiile formulate de PNL, Florin Sașca a declarat pentru mass-media locală: „Nu a fost nici măcar o referire la politică. Nici una! A fost o acțiune prin care i-am îndemnat pe tineri să citească dintr-o carte de Istorie a României. Timp de cinci minute toată lumea a făcut liniște și a citit după care am împărtășit ideile, ce am învățat noi din pagina respectivă 184, care era despre Istoria României de la începutul secolului al XX-lea. Nimeni nu s-a îmbracat măcar cu o culoare care să aibă tangență cu politica și nu s-a rostit niciun cuvânt despre politică“.

– La rândul său, actrița Monica Davidescu a precizat pentru mass-media locală: ”Nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre vot, nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre campanie, nu mi s-a spus niciodată să îi îndemn pe tineri să meargă sau nu la vot. Ceea ce am spus noi de la noi, prin editura Litera a fost: citiți, informați-vă, pentru că doar un om informat devine un adult responsabil și nu are cum să fie manipulat! Singurul îndemn pe care l-am făcut a fost: citiți, ca să aveți aripi ca să puteți zbura! Ceva de genul acesta. Era un îndemn scris pe una din cărți de președinte. Dar era un îndemn către citit, către lectură, pentru că noi nu am vrut să facem doar un eveniment care să țină de carte. Mai mult, anul 2019 a fost decretat de Parlamentul României Anul Cărții, prin Legea 137/2019.”

Dar ce este, totuși, „Liniște, la Balada se citește!”? Este un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea la Sala Balada din Focșani și la Casa de Cultură din Adjud, ca urmare a declarării anului 2019 drept Anul Cărții. Proiectul și-a propus provocarea elevilor din clasa a XII-a la lectură și la dezbateri interactive pe marginea cărților de două personalități din lumea culturală și mass media: actrița Monica Davidescu și realizatorul tv Florin Sasca (emisiunea “Cu lumea în cap” – Prima TV), alături de reprezentanții Editurii Litera, publicul țintă fiind format din 2.400 de elevi. De asemenea, proiectul a prevăzut ca fiecare elev să primească drept cadou un kit cultural compus dintr-o sacoșă din pânză, personalizată cu grafica evenimentului, o carte de istorie a românilor, o carte de călătorii, semne de carte și stickere. În interiorul kiturilor s-au aflat și cartoline cu numere unice pe baza cărora a si fost organizată o tombolă cu premii în cărți și tablete. Așadar, iată cum un eveniment 100% cultural, moderat chiar de personalități cu opțiuni politice anti-pesede este terfelit de către Partidul Național Liberal care, în lipsă de proiecte arată că oferta lor politică se bazează doar pe scandal, minciună și instigare la ură.

Mai mult de atât joi, 23 mai 2019, în jurul orei 12.00, în fața Cinema ”Balada” din Focșani s-a postat candidatul PNL la Alegerile Europarlamentare, Ana Maria Dimtriu, alături de o echipă PNL care purta eșarfe galbene și care a dorit să distribuie materiale de campanie electorală elevilor care ieșeau de la evenimentul „Liniște, la Balada se citește!” (fotografie in postare). Deoarece elevii nu au interacționat cu acest grup liberal, vădit indignată, candidatul Ana Maria Dimitriu a strigat către aceștia ”sunteți niște analfabeți pesediști”.

Pe această cale Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan solicita public Partidului Național Liberal:
1 Să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural la care au participat 2.400 elevi din Vrancea!
2. Candidatul PNL la alegerile europarlamentare Ana Maria Dimitriu să își ceară scuze public elevilor liceelor: “Grigore Gheba” din Dumitrești, Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focșani, Colegiului Tehnologic “Eremia Grigorescu” Mărășești, Colegiului Tehnic Auto “Traian Vuia” din Focșani, Liceului Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu, Liceului Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, Liceului de Arte “Gheorghe Tattarascu” din Focșani, Liceului Tehnic “Gheorghe Balș” Adjud si Colegiul National “Emil Botta” din Adjud, pentru faptul că i-a jignit, făcându-i ”analfabeți pesediști”. Un gest reprobabil și rușinos! Și pentru a demasca ipocrizia și neobrazarea, atasăm mai jos și niste fotografii cu tineri, elevi premiați în cadrul unui eveniment politic PNL Vrancea din iarna anului 2018. Iată cine face cu adevărat politica pe spatele copiilor! Poate ar fi cazul să-și facă un autodenunț.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here