GALERIE FOTO: „Vrancea în mișcare“, pentru sănătatea copiilor și adulților

0
290

Profesorii de educație fizică și sport din Vrancea în frunte cu inspectorul de specialitate Vica Mincă, au organizat duminică cea de-a doua ediție a evenimentului polisportiv „Vrancea în mișcare”, în Crângul Petrești. Peste 1200 de persoane au participat la cea mai mare acțiune sportivă din Vrancea, ce a strâns laolaltă elevi, profesori și simpli oameni, ce au dorit să vadă la fața locului un eveniment dedicat mișcării și sănătății. S-a încercat astfel sensibilizarea și evidențierea importanței educației fizice și a sportului școlar în dezvoltarea tinerei generații. Au mai răspuns prezent la activitate primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă, inspectorul școlar general adjunct profesorul Aurel Șelaru, inspectoarea de socio-umane Mariana Dascălu.

În deschidere, primarul Misăilă a felicitat Liceul cu Program Sportiv pentru calificarea în semifinalele Cupei României la basche U16, precum și pe câștigătorii festivalului Boovie. „Mă bucur că este o zi atât de frumoasă, o zi specială pentru noi toți. În fiecare zi trebuie să facem mișcare, deoarece prin sport ne putem menține corpul sănătos și mintea sănătoasă. Noi întotdeauna am sprijinit sportul și avem rezultate extraordinare în ceea ce înseamnă sportul de echipă, sportul individual. Clubul Sportiv 2007 Municipal Focșani a obținut anul acesta performanțe deosebite și aș vrea să remarc doar o singură performanță, cea a colegilor voștri de la Liceul cu Program Sportiv care la echipa de baschet U16, anul acesta s-a calificat în semifinalele Cupei României. De asemenea, tot astăzi (duminică-n.r.), o altă activitate extraordinar de frumoasă are loc în municipiul Focșani și anume Festivalul Boovie, iar marele premiu a fost câștigat de colegii de la Colegiul Național Unirea, pe care îi felicităm. Mișcarea, cititul și, așa cum spunea domnul general adjunct, relația directă și prietenoasă cu profesorii și cu părinții pot face din voi ceea ce ne dorim cu toții și anume să fiți frumoși, tineri și sănătoși. Vă doresc succes și pentru că vacanța se apropie, vă doresc vacanță plăcută!“, a spus edilul.

Inspectorul școlar Vica Mincă a mulțumit tuturor celor implicați și a anunțat că în curând va avea loc o altă activitate, pentru care Consiliul Județean Vrancea a alocat 45 mii lei: „Mulțumim tuturor și sperăm ca pe viitor să avem aceeași colaborare și mulțumim domnului vicepreședinte Cristian Dănuț și de asemenea Consiliului Județean, care a facilitat ca această activitate să fie desfășurată aici. Trebuie să vă anunț că va mai urma o altă activitate frumoasă – Campionatul Județean pentru elevi nelegitimați, pentru care Consiliul Județean ne-a acordat o sumă de 45 mii lei pentru premiere. Mulțumesc colegilor, mulțumesc dragi elevi și vă urez vacanță plăcută și nu uitați să faceți zilnic puțină mișcare, pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Îi mulțumim domnului președinte Marian Oprișan pentru tot ceea ce face și pentru activitatea noastră“.

Aurel Șelaru a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment și a transmis că este foarte important ca relația dintre elevi – profesori – părinți trebuie să fie bună: „Voi, dragi elevi și noi, profesorii de educație fizică, știm să facem lucrurile bune, știm să facem lucrurile împreună, pentru voi, cu suflet. Începând de la clasa pregătitoare și până la liceu, cea mai importantă este mișcarea. Dragi prieteni, ne-am adunat aici, în Crângul Petrești, o locație deosebit de frumoasă și vedeți că Dumnezeu ține cu noi! Dacă până aseară era cod de vreme rea, astăzi (duminică-n.r.), după sufletele noastre, soarele este prietenul nostru. Ne dorim să demonstrăm ceea ce facem noi mai bine și o facem la Focșani, la Nereju, la Vintileasca… o facem peste tot în acest județ. Îmi doresc să rămâneți la fel de frumoși, sănătoși, să fiți prieteni cu profesorii voștri, dar și invers și nu uitați că împreună putem face lucruri frumoase“.

Manifestarea a avut ca scop promovarea activității fizice de orice fel, nu neapărat de performanță, în încercarea de a determina populația să înțeleagă cât de importantă este aceasta pentru sănătate. De asemenea, evenimentul a marcat împlinirea a 90 de ani de la înființarea în România a primei facultăți de educație fizică și sport.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de trupa de majorete a Colegiului Național Unirea Focșani, condusă de profesor Carmen Grosu și trupa de cheearleading Eagles Panciu, coordonată de profesor Oana Ioan, trupa de gimnastică condusă de profesor Florin Roșioru, echipa de dansuri populare a Colegiului Pedagogic „Spiru Haret”, precum și trupa Fetno Focșani. A avut loc și un flashmob pe acorduri populare, la care au participat copii, părinți, profesori, oficialități. În continuare, s-a trecut la desfășurarea activităților sportive, pe sectoare coordonate de profesorii de educație fizică responsabili. Au fost amenajate sectoare de tenis de masă, badminton, volei, baschet, fotbal, fotbal-tenis, ștafete, jocuri de mișcare, fitness, aerobic, dansuri moderne, șah, orientare turistică, concurs de biciclete, cros.

La final s-au acordat diplome din partea ISJ Vrancea și a DJST Vrancea. Mulțumiri deosebite sunt aduse tuturor celor care au colaborat la buna desfășurare a acestei manifestări, precum ISJ Vrancea, DJST Vrancea, Consiliul Județean Vrancea, Primăria Focșani, IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, Școala Sanitară Hippocrate, Decathlon.

Reamintim că prima ediție a evenimentului „Vrancea în mișcare” s-a desfășurat în urmă cu un an, în Piața Unirii din Focșani, sub forma unui flashmob, la care au participat elevi de la toate unitățile de învățământ din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here