GALERIE FOTO: Olimpicii la matematică, premiați la Ateneul Popular din Focșani

0
1281

Premierea elevilor olimpici la matematică a avut loc ieri, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, de inspectorul școlar de specialitate Gabriela Gherman. Au participat viceprimarul municipiului Focșani Ionuț Mersoiu, care a transmis elevilor, părinților, bunicilor și profesorilor prezenți: „sunteți mândria noastră, a orașului, a județului Vrancea. Vă doresc sincere felicitări din partea mea și a domnului primar Cristi Valentin Misăilă. Vă doresc succes pe viitor, multă sănătate și la anul să veniți, de ce nu, cu alte premii, și mai bune. Vă mulțumesc mult că existați”. „Dați-mi voie ca în numele Inspectoratului Școlar Județean Vrancea să mă plec în fața dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru că dumneavoastră, dragi elevi, ați dus și duceți numele județului Vrancea, acolo pe harta de elită a României”, a spus inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru. În deschiderea evenimentului, cu 210 premianți, a avut loc un recital al corului de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarascu” Focșani dirijat de profesor Simona Safta.

Pe scena Atenelui au urcat premianții olimpiadelor, după cum urmează:

– Olimpiada națională de matematică pentru clasele a V-a și a VI-a fost organizată la Hunedoara, unde elevii vrânceni din clasa a V-a au obținut un premiu pentru locul I, trei premii pentru locul II, trei premii pentru locul III și 13 mențiuni. Elevii vrânceni din clasa a VI-a au avut un premiu pentru locul I, un premiu pentru locul II, un premiu pentru locul III și 9 mențiuni.

– Olimpiada națională de matematică pentru clasele VII-XII fost organizată la Deva.

Elevii claselor a VII-a au obținut 16 diplome pentru un premiu I, trei pentru locul II, un premiu pentru locul III și 11 mențiuni; la clasa a VIII-a s-au înmânat 9 diplome: una pentru locul I, trei pentru locul II, una pentru locul III și 4 mențiuni. Clasa a IX-a a obținut două premii pentru locul I, unul pentru locul II, unul pentru locul III și 3 mențiuni. Aici s-au evidențiat elevii Ariton Adrian și Ariton Alexandru de la Colegiul Național Unirea, care au obținut premiul I și medalie de aur. La clasa a X-a s-a obținut o diplomă pentru locul I și o alta pentru premiul II; la clasa a XI-a câte o diplomă pentru locul I, II, III, dar și o mențiune; iar la clasa a XII-a a obținut câte o diplomă pentru locul I și locul II.

– Olimpiada Satelor a fost organizată la Cluj, elevii claselor IV-VIII obținând un total de 57 de diplome. La clasa a IV-a: un premiu I, unul pentru locul II, trei pentru locul III și 6 mențiuni; la nivelul claselor a V-a: câte un premiul pentru locurile I, II și III, dar și 8 mențiuni; elevii claselor a VI-a: câte o diplomă pentru locurile I, II, III și 4 mențiuni; clasele a VII-a: câte o diplomă pentru locurile I, II, III și 6 mențiuni; iar elevii claselor a VIII-a au obținut o diplomă pentru locul I, două pentru locul II, trei pentru locul III și 14 mențiuni.

– Concursul de matematică aplicată Adolf Haimovici s-a organizat la Iași, etapa națională. S-au acordat 55 de diplome pentru patru secțiuni: științele naturii, servicii, profil uman și profil tehnic. La clasa a IX-a au fost 9 diplome, pentru premiul I, II și III și 6 mențiuni; la clasa a X-a au fost 7 diplome: trei pentru locul I, una pentru locul II și 3 mențiuni; la clasa a XI-a: trei diplome pentru locul I, două pentru locul II și 12 mențiuni; la clasa a XII-a au fost acordate două diplome pentru locul I, două pentru locul II și 14 mențiuni.

– Concursul național „Tehnici matematice” a avut loc la Vâlcea și s-au acordat 29 de diplome. Astfel, la clasa a IX-a s-au obținut 2 mențiuni; la clasa a X-a: două diplome pentru locul III și două mențiuni; pentru elevii claselor a XI-a: două diplome pentru locul I, două pentru locul II, patru diplome pentru locul III și 3 mențiuni, iar la nivelul claselor a XII-a s-au acordat trei diplome pentru locul I, patru diplome pentru locul II, patru diplome pentru locul III și o mențiune.

Inspectorul de specialitate Gabriela Gherman a mulțumit profesorilor însoțitori și le-a acodrat diplome de onoare. „Ne mândrim și suntem foarte bucuroși pentru că anul acesta am avut o participare destul de numeroasă, dacă ne gândim la vremurile pe care le trăim. Deci, matematica rezistă, indiferent de ce se întâmplă în jur și avem 210 premianți!”, a spus aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here