Deputatul PSD Nicușor Halici: „USR/Plus instigă la nerespectarea legilor pentru că ei înșiși nu le respectă”

0
419

PSD Vrancea acuză reprezentanții Alianței 2020 USR/Plus că pregătesc incidente electorale în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai. Deputatul PSD Nicușor Halici, coordonatorul Campaniei Electorale „Alegeri Europarlamentare 2019” din Vrancea, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că un mesaj de pe pagina USR Iași le transmite delegaților că, dacă nu au raportat niciun incident până la ora 10, atunci să creeze unul, să discrediteze, iar dacă dau interviuri atunci să spună că au fost persoane care au încercat să voteze fără documente, pentru că oricum este o informație care nu poate fi verificată. „Atrag atenția cu privire la activitățile pe care pare că un competitor electoral vrea să le desfășoare în următoarea perioadă, în ziua scrutinului. Este vorba de alianța 2020 USR-PLUS. Chestiunile care duc la această concluzie au început să vină mai din timp dar le-am tratat în sfera normalității USR și nu le-am dat foarte mare atenție. În cursul zilei de ieri, în online, pe pagina USR Iași, un material care spune așa: Pentru toți delegații, daca nu ați raportat niciun incident la vot până la ora 10.00 trebuie să creați măcar unul… E un mesaj folosit pe platforma internă a USR, noi am facut rost de la ei, de la Iași. Este clar că cei de la USR fac întotdeauna ceea ce critică”, a anunțat deputatul Nicușor Halici.

Acesta a adăugat că USR transformă nerespectarea legilor electorale, instigarea, în acțiuni politice cu care vrea să se legitimeze. Astfel, duminică, 19 mai, Alianța 2020 a lansat în mediul online un articol denigrator și mincinos cu scopul de a pune presiune pe membrii Biroului Electoral Județean Vrancea care urmau să discute o contestație depusă de UNPR referitoare la adresa de înaintare a listei de reprezentanți în secțiile de votare de la nivelul județului Vrancea. Pe această adresă se afla o singură semnătură și ștampilă, respectiv a USR, cu toate că o alianță electorală, în toate documentele asumate, cu atât mai mult în cazul unei hotărâri a BEJ, trebuie să conțină un antet, un număr de înregistrare, semnăturile reprezentanților ambelor partide și ștampilele aferente. În plus, a explicat deputatul Nicușor Halici, dacă ar fi fost admisă contestația UNPR, de această decizie nu ar fi beneficiat PSD, ci PNL, cei care au depus o listă cu al doilea reprezentant în secțiile de votare, cei de la PML, ProDEMO sau UNPR.

„Prin strigăte, agitație, minciuni și manipulare USR/Plus încearcă să acopere găunoșenia, lipsa de civilizație și nerespectarea legilor. Da! USR/Plus instigă la nerespectarea legilor pentru că ei înșiși nu le respectă, iar atunci când sunt identificați că au încălcat prevederile legale se comportă reprobabil – încearcă să negocieze legea și, când realizează că nu au șanse, încep să urle, să strige hoții și să acuze că este dictatură!”, a adăugat deputatul Nicușor Halici.

PSD a făcut un apel public către Alianța 2020 prin care solicită:

-Să respecte legea!

-Să nu mai negocieze legea!

-Să nu mai mintă!

-Să nu mai manipuleze!

-Să studieze legislația electorală!

-Să aibă un comportament politic civilizat!

-Să nu mai instige la nerespectarea prevederilor legale!

Să nu mai încalce legea sub pretextul că ceilalți nu-i vor și sunt singurii care merită!

Să nu mai pună presiune pe instituții ale statului, în cauza de față Biroul Electoral Județean, că le sunt încălcate drepturi, înainte ca ei să îndeplinească condițiile de formă și fond legiferate”.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here