PSD Vrancea cere Alianței 2020 USR/Plus să respecte legea electorală

0
266

PSD Vrancea respinge acuzațiile Alianței 2020 USR/Plus legate de depunerea în Birou Electoral Județean (BEJ) a unei contestații a UNPR care a reclamat nerespectarea prevederilor legale într-o serie de documente ale alianței. Reprezentanții PSD au arătat că, de fapt, cei de la USR/Plus sunt nemulțumiți pentru că riscau să rămână fără rerezentanți în secțiile de votare din Vrancea, ca urmare a faptului că listele reprezentanților nu erau semnate de președinții celor două formațiuni, așa cum prevede legislația în vigoare, și încearcă să caute un vinovat. Social-democrații spun că „deși ar trebui să se uite la incompetența propriilor oameni, cei din Alianța 2020 vor să fie mai presus de lege”. Șeful de campanie al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, ne-a spus că Partidul Social Democrat nu are niciun interes în acest caz, mai mult, cei care ar fi beneficiat de îndepărtarea reprezentanților USR din secții ar fi fost reprezentanții PNL. Pe românește, unde este lege, nu ar trebui să fie tocmeală însă reprezentanții Alianței 2020 nu doar că s-au tocmit ca la piață ci au inventat și fel de fel de minciuni și acuzații la adresa PSD Vrancea în speranța că își vor putea ascunde incompetența și slaba pregătire profesională. Astfel, Alianța 2020 a acuzat PSD Vrancea că folosește UNPR ca paravan! O minciună! De-a lungul vremii, UNPR a sancționat, la fel ca și PSD, derapajele de la lege săvârșite în mod constant de Alianța 2020. Considerăm că sesizarea instituțiilor în drept cu privire la o încălcare a legii de către Alianța 2020 nu este un abuz ci un gest de normalitate. Faptul că aceste încălcări ale legii au fost semnalate de către UNPR nu le fac mai puțin grave, iar dacă cele semnalate ar fi generat îndepărtarea reprezentanților USR din secțiile de votare aceștia ar fi fost înlocuiți cu membrii ai PNL și nu ai PSD/ALDE/UNPR așa cum, mincinos, afirmă Alianța 2020, ne-a spus Nicușor Halici.

Acesta a subliniat că este anormal comportamentul reprezentanților Alianței 2020 care prin „strigăte, agitație, minciuni și manipulare încearcă să acopere găunoșenia, lipsa de civilizație și nerespectarea legilor”. USR/Plus instigă la nerespectarea legilor pentru că ei înșiși nu le respectă, iar atunci când sunt identificați că au încălcat prevederile legale se comportă reprobabil – încearcă să negocieze legea și, când realizează că nu au șanse, încep să urle, să strige hoții și să acuze că este dictatură cu un sigur scop: să scape!, a precizat Nicușor Halici.

Reprezentanții PSD au făcut un apel public către Alianța 2020 cărora le solicită:
„-Să respecte legea! -Să nu mai negocieze legea! -Să nu mai mintă! -Să nu mai manipuleze! -Să studieze legislația electorală! -Să aibă un comportament politic civilizat! -Să nu mai instige la nerespectarea prevederilor legale! – nu mai încalce legea sub pretextul că ceilalți nu-i vor și sunt singurii care merită! nu mai pună presiune pe instituții ale statului, în cauza de față Biroul Electoral Județean, că le sunt încălcate drepturi, înainte ca ei să îndeplinească condițiile de formă și fond legiferate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here