”Noaptea Muzeelor… pe bicicletă”, de la Muzeul de Istorie la Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță”

0
105

Alături de biciclişti în cadrul turului ciclist ”Noaptea Muzeelor… pe bicicletă”

Sâmbătă, 18 mai a.c., polițiștii vrânceni vor fi alături de bicicliști la cea de-a IV-a ediție a Turului ciclist ”Noaptea muzeelor…pe bicicletă”, organizat la nivelul județului Vrancea de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea. Evenimentul, care va începe la ora 15.00 și se va încheia în jurul orelor 21.30, va avea ca punct de întâlnire Muzeul de Istorie, Bulevardul Gării, nr.1, din municipiul Focșani.

La Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” va avea loc un recital de muzică camerală, urmând ca, începând cu ora 19.30, bicicliștii să revină către municipiul Focșani. Poliţiștii rutieri se vor afla alături de biciclişti pe toată durata deplasării, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, precum și pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe traseu. De asemenea, printre bicicliști vor fi și polițiști pasionați de ciclism.

Așadar, dacă eşti pasionat de mersul cu bicicleta, atunci te așteptăm echipat regulamentar pentru a transmite tuturor mesajul: ALEGE VIAȚA! BICICIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC!

Conducătorilor auto le recomandăm:

– să respecte semnalele polițiștilor rutieri;

– la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;

– să adopte o manieră prudentă de conducere.

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuar și să traverseze prin locurile semnalizate corespunzător.

Pentru ca deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, bicicliștilor le recomandăm să ţină cont de următoarele:

– Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

– Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante); în acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!

– Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 17 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here