GALERIE FOTO: Oprișan a semnat ordinul de începere a lucrărilor pe două drumuri județene, în comune conduse de liberali

0
3911

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat vineri ordinul de începere a lucrărilor reabilitare și modernizare a două drumuri. Este vorba de obiectivele de investiții: „Modernizare DJ 205 J, intersecție DJ 204E (Panciu) – intersecție DJ 205 H (Movilița), km 0+000- 7+270, L=7.27 km, comuna Movilița, județul Vrancea”; „Modernizarea DJ 202 F în lungime totală de 7 km, sector 0+000-km 7+000, comuna Ciorăști- sat Mihălceni, comuna Bălești, județul Vrancea“. La eveniment au participat primarii comunelor Movilița și Bălești, Corneliu Cristian și Victor Alecu, locuitori ai celor două comune, reprezentanți ai societăților care execută lucrările. De reținut că ambii primari sunt liberali, însă administrația județeană nu ține cont culoarea politică a primarilor cînd vine vorba de investiții în infrastructură.

Proiectul privind „Modernizare DJ 205 J, intersecție DJ 204E (Panciu) – intersecție DJ 205 H (Movilița), km 0+000- 7+270, L=7.27 km, comuna Movilița, județul Vrancea” are o valoare de 15.259.001,46 lei cu TVA inclus (echivalentul a 3.204.663 euro). Drumul care va fi reabilitat are o lungime de aproape 7,3 kilometri, iar lucrările constau în: reprofilarea drumului care va avea o lățime de 6 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate pentru colectarea apelor pluviale; realizarea unor podețe de acces către proprietăți. Termenul de execuție a lucrărilor este de 47 de luni, din care 1 lună proiectare, iar contractantul este reprezentat de SC Tancrad SRL Galați și SC Global Proiect.

Președintele Marian Oprișan a declarat la Movilița, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, că nu trebuie uitat că România a avut timp de 50 de ani un regim totalitar care a dus mult la subdezvoltarea țării, ceea ce a făcut ca infrastructura și economia României să fie cu mult în urma celei din țările dezvoltate din vestul Europei. „Așa cum am spus-o întotdeauna, lucrurile bune nu se fac ușor și mulți dintre conaționalii noștri au pretenția ca România să arate după 30 de ani într-un interval în care alții au făcut lucrurile într-o sută de ani. Trebuie să nu uităm un singur lucru, România timp de 50 de ani a traversat un regim de întuneric, un regim care a făcut lucruri dar a dus mult la subdezvoltarea țării. Și atunci România nu poate fi comparată astăzi, deși ne dorim la modul cel mai sincer, cu Franța, cu Germania, Marea Britanie, dar odată intrați în clubul țărilor civilizate, în Uniunea Europeană, România cu vocația sa și cu vocația poporului român, merită să ajungă realmente în rândul țărilor dezvoltate, ceea ce se și întâmplă. Iată că de la an la an, de când cel puțin noi am reluat puterea, în anul 2012, România a crescut și economia țării a crescut an de an. Și nu vreau să intru în toate celelalte exemple pe care le pot da. Am ajuns numărul 1 în Europa la recoltele de porumb și floarea soarelui, avem cea mai mare creștere economică și nu declarată de noi. Este vorba de Eurostat. Poate ne acuză cineva că am cumpărat și Eurostatul. Nu am cumpărat Eurostatul. Eurostatul este Institutul de Statistică al Uniunii Europene ceea ce consacră inclusiv, după primul trimestru al anului 2019, că România înregistrează cea mai mare creștere economică, o rată de 5% și vom continua pentru că programul nostru de guvernare, al PSD, a dat rezultate în viața românilor și asta este foarte important“, a afirmat Marian Oprișan.

Acesta le-a spus oamenilor că liberalii se laudă și mint vrâncenii susținând că vor face diverse lucruri, însă administrația social democrată reabilitează și modernizează infrastructura locală și județeană în beneficiul cetățenilor județului Vrancea. „Ca o dovadă a faptului că PNL în județul Vrancea minte de îngheață apele este acțiunea mea de astăzi de aici și îi mulțumesc domnului primar pentru faptul că înțelege că împreună facem administrație și nu politică și că locuitorii din Movilița vor avea un drum județean cât se poate de modern și de european în următoarea perioadă. Îi doresc succes constructorului și le transmit colegilor mei de la PNL, care nu au ridicat un pai pentru cetățenii județului Vrancea în ultimii 30 de ani, că în continuare vom face ceea ce știm mai bine, să construim pentru infrastructura privind calitatea vieții cetățenilor județului Vrancea“, a precizat Marian Oprișan.

Cei de la Partidul Național Liberal mint de îngheață apele”

Valoarea totală a investiției „Modernizarea DJ 202 F în lungime totală de 7 km, sector 0+000-km 7+000, comuna Ciorăști- sat Mihălceni, comuna Bălești, județul Vrancea” este de 12.461.049,16 lei cu TVA inclus (echivalentul a 2.617.043 euro). Vor fi realizate lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean pe o lungime de 7 km. Lucrările constau în: reprofilarea drumului care va avea o lățime de 7 metri; refacerea structurii rutiere cu un strat de piatră spartă, balastarea drumului; turnarea a două straturi de asfalt; realizarea de șanțuri betonate, dar și rigole carosabilă pentru colectarea apelor pluviale; realizarea unor podețe tubulare de acces către proprietăți; realizarea conexiunii cu 32 de drumuri laterale; modernizarea podului din beton armat peste râul Coțacul. Termenul de execuție al lucrărilor este de 30 de luni, din care 4 luni proiectare, iar contractantul este reprezentat de SC Citadina 98 SA- SC VEGA 93 SRL- SC SPC Elite Consulting SRL.

Președintele Marian Oprișan a declarat la Bălești că administrația județeană are în derulare un proiect investițional în valoare de 150 de milioane de euro. Șeful administrației județene a reamintit că proiectele derulate în comuna Băești sunt finanțate prin programe guvernamentale, demarate de guvernele Partidului Social Democrat. „Este vorba de programul administrației județene condusă de mine, modernizare și reabilitare a întregii rețele de 763 de kilometri de drumuri județene. Astăzi am semnat ordinul pentru drumul județean Bălești-Mihălceni, un drum care trebuia făcut mai demult, dar lucrurile bune nu se fac ușor. Acum i-a venit rândul, față de celelalte mari investiții, ca să dau un exemplu drumul 205 D care a costat 167 de milioane și care va deveni cel mai frumos drum județean de munte din România și toate celelalte drumuri în care am investit. Știți foarte bine că investim în perioada următoare în drumurile județene, proiecte mari, circa 150 de milioane de euro, dar ce facem astăzi aici la Bălești este o nouă dovadă a faptului că cei de la Partidul Național Liberal mint de îngheață apele, spunând că ei fac aceste lucruri“, a afirmat Marian Oprișan. Acesta a adăugat că liberalii au tupeul să susțină că ei fac aceste investiții, mințind în acest fel vrâncenii. „Liberalii au avut tupeul să spună că asfaltul, drumurile făcute de primar împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru că Partidul Social Democrat a dat banii comunei Bălești ca să asfalteze de la cap la coadă, spun că le-au făcut ei (liberalii-n.r.). Niște minciuni sfruntate pentru că nu sunt buni de altceva. Eu țin să-l felicit pe primarul localității pentru consecvență, pentru faptul că se zbate pentru comunitatea lui, dar adevărul trebuie să primeze. Adevărul este că Guvernul PSD și Consiliul Județean Vrancea au demarat un amplu program de modernizare a infrastructurii privind calitatea vieții cetățenilor din județul Vrancea“, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Ambele obiective de investiții sunt finanțate de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020.

FOTO: Ciprian DUMITRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here