VIDEO și GALERIE FOTO: RUȘINE! Liberalii blochează transportul public în Focșani și comunele limitrofe; primarul Misăilă denunță politicianismul PNL-iștilor

0
1299

Liberalii au blocat proiecte de aproape 50 milioane euro prin care urmau să fie achiziționate autobuze electrice și să fie resistematizate străzile din Focșani. În ședința de ieri a Consiliului Local, liberalii focșăneni nu au votat un proiect simplu, prin care serviciul de transport public din municipiu era delegat societății de Transport Public, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de transport public local prin curse regulate, „Asociația Metropolitan Trans”. Din cauza votului negativ al consilierilor liberali, Primăria riscă să piardă proiecte de 50 milioane euro dar și sistarea serviciului de transport public din Focșani începând cu luna august din acest an. Practic, la acest moment, vechiul contract prin care societatea de Transport prestează acest serviciu în municipiu expiră la finalul lunii iulie.

Deoarece liberalii nu au votat proiectul în ședința de ieri, focșănenii nu vor mai putea beneficia de acest serviciu începând cu luna august. În plus, este blocat și proiectul prin care societatea de Transport Public urma să își extindă cursele către localitățile limitrofe municipiului, respectiv Vînători, Răstoaca, Cîmpineanca, Golești, Gologanu, Milcovul. Aceste probleme nu i-au interesat pe liberali, care s-au abținut la vot. Degeaba li s-a explicat că municipiul va pierde aceste proiecte cu finanțare europeană de 50 milioane euro, că nu va mai funcționa serviciul de transport public din Focșani. Liberalii au susținut că nu sunt de acord ca societatea de Transport Public să efectueze curse către localitățile limitrofe municipiului. De parcă oamenii care locuiesc în aceste comune nu lucrează în Focșani, nu fac naveta în oraș, de parcă elevii din aceste comune nu vin să învețe la liceele din municipiu.

Primarul Cristi Misăilă a organizat, după ședința Consiliului Local, o conferință de presă în care subliniat cât de important era ca acest proiect să fie aprobat, să fie votat de două treimi din consilierii locali. Contractul de gestiune este un document esențial, solicitat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est pentru continuarea procedurilor la proiectele cu finanțare europeană depuse de Primăria Focșani. În documentul primit de Primărie se arată că a fost finalizată etapa de evaluare a proiectului „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”, dar mai trebuie trimise câteva documente obligatorii înainte de a fi semnat contractul de finanțare, printre care și contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public. „Dacă transmitem acest document, atunci putem semna contractul de finanțare și începe procedurile legale”, a spus primarul Cristi Misăilă, care a adăugat că sunt momente de coșmar din cauza barierei politicianiste puse de liberali la proiectele inițiate de administrația locală.

La acest moment, administrația locală are depuse 26 proiecte cu finanțare europeană, din care la 11 proiecte au fost semnate contracte de finanțare, cu o valoare de 20 milioane euro. De asemenea, mai sunt pregătite 11 proiecte cu finanțare europeană. În total, cele 37 proiecte au o valoare de circa o sută milioane euro. Dar pentru accesarea acestor fonduri este nevoie de documente care să fie aprobate de consilierii locali, documente obligatorii solicitate de Uniunea Europeană.

Un astfel de document este acest contract de gestiune pentru serviciul de transport public, obligatoriu pentru toate investițiile cu fonduri europene depuse de Primăria Focșani pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiție 4e, Obiectivul specific 4.1 –Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă.

Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani

Cel mai mare proiect este „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani, în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”, care are o valoare de peste 73,6 milioane lei. Proiectul prevede înființarea de sensuri giratorii la intrarea în Focșani dinspre Golești și la intersecția șoselei de centură cu strada Revoluției, la fostul Praktiker. Complementare acestui proiect sunt alte investiții pentru semafoare inteligente folosite la fluidizarea traficului iar municipalitatea focșăneană vrea să dezvolte transportul public prin achiziția a 35 autobuze electrice. 20 de autobuze vor fi achiziționate printr-un proiectul comun cu Ministerul Dezvoltării iar 15 autobuze electrice printr-un proiect de trei milioane euro. De asemenea, vor fi amenajate trotuare pe Calea Munteniei și Calea Moldovei, care formează Șoseaua de Centură a municipiului.

Proiectul de resistematizare propune reabilitarea infrastructurii rutiere, delimitarea fizică a benzilor de transport public, reabilitarea trotuarelor, creerea de piste pentru bicicliști, amenajarea spațiilor verzi, dotarea cu mobilier urban, precum stații de autobuz inteligente, bolarzi antiparcare. Conform documentației, pe bulevardele principale din municipiu, precum Unirii, Independenței se propune reconfigurarea circulației prin realizarea unei benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public, cu o lățime de 3,5 metri, realizarea unei piste duble pentru bicicliști amplasată la nivelul carosabilului și a două benzi pentru traficul general, cu regim de circulație sens unic.

De asemenea, în zonele unde vor fi desființate locurile de parcare vor fi amenajate spații verzi și vor fi lărgite trotuarele. Lucrări de reconfigurare, amenajare de piste pentru bicicliști sau doar de modificare a trotuarelor vor fi realizate pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, Bulevardul Brăilei, București, străzile Bucegi, Cuza Vodă, Mărășești, Anghel Saligny, 1 Decembrie, Longinescu, Bârsei, Bicaz, Odobești, Vâlcele. Proiectul menționează că pe străzi sunt prevăzute stații de transport inteligente cu panouri fotovoltaice pentru susținerea sistemelor de iluminat, încărcare USB, afișaj publicitar și informare călători. De asemenea, vor fi realizate 4 stații de încărcare pentru vehicule electrice, în vederea stimulării utilizării acestui tip de vehicule. Aceste stații vor fi amplasate pe Bulevardele Cuza Vodă, Unirii, București și Independenței.

Un alt proiect al Primăriei, cu o valoare de peste 20,2 milioane lei, este cel referitor la „Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare”. În cadrul proiectului sunt cuprinse 30 de intersecții sau treceri de pietoni semaforizate și monitorizate video, 30 de intersecții sau treceri de pietoni în care se va acorda prioritate vehiculelor de transport public, șase locații de monitorizare video și de informare a participanților la trafic, un centru de management al traficului. Acest sistem de management al traficului va cuprinde mai multe subsisteme, respectiv de trafic management, de monitorizare video, de prioritizare a vehiculelor de transport public, de identificare automată a numerelor de înmatriculare, centrul de control integrat, rețeaua de comunicații.

Biciclete inteligente urmărite prin GPS

Alt proiect european blocat este „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Proiectul are o valoare de peste 12 milioane lei. Prin această investiție trebuie realizate piste de biciclete pe următoarele artere ale Focșaniului: Bd.Gării-câte o pistă pe fiecare parte a bulevardului, cu o lățime de un metru, pistele vor fi amplasate în cadrul trotuarului; strada Republicii-va fi o pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; str. Maior Gh. Pastia- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; șoseaua Brăilei- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului pe primii 690 metri iar pe restul traseului va fi amplasată la nivelul trotuarului stâng; Strada Mare a Unirii – piste de biciclete amplasate în cadrul trotuarului; str. Aurora- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului; str. Ana Ipătescu- pistă cu dublu sens, amplasată la nivelul carosabilului. Proiectul prevede 30 stații de închiriere a bicicletelor, dotarea cu biciclete inteligente, dotate cu computer de bord, stații de andocare a flotei de biciclete, terminal de închiriere care include modul de plată cu card bancar, stații de depanare pentru reparații de urgență, sistem de ticketing integrat cu transportul public urban.

Bicicletele inteligente sunt cele care pot fi accesate prin intermediul telefoanelor mobile, care permit monitorizarea prin GPS și chiar un sistem integrat care permite închirierea directă cu ajutorul telefonului mobil. Nu în ultimul rând, pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități se prevede variante tricicletelor. Acestea vor avea aceeași configurația tehnologică dar o stabilitate sporită, datorită celor două roți din spate și vor putea fi folosite atât de persoanele în vârstă dar și de către cei care nu pot utiliza o bicicletă clasică. Tricicleta pentru persoanele cu dizabilități va avea scaun, suport pentru picioare, sistem de frânare și propulsie adaptată.

FOTO și VIDEO – Ciprian Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here