Trei elevi de la Școala „Ion Basgan” Focșani, la etapa națională a Olimpiadei Micilor Bancheri

1
1384

Trei elevi de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani reprezintă județul Vrancea la „Olimpiada Micilor Bancheri” – etapa națională

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație împreună cu Ministerul Educației Naționale și alți actori de pe piața financiar – bancară din România au pus bazele unui concurs național, sub forma unei olimpiade, prin care să fie recompensați cei mai buni elevi de clasa a III-a și a IV-a la disciplina „Educație financiară”.

Concursul, numit “Olimpiada Micilor Bancheri”, se află în Calendarul Activităților Educative Naționale. În acest an școlar, elevii clasei a IV-a C, de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani au ales să studieze cursul opțional „Educație financiară – Banii pe înțelesul copiilor”, susținut de învățătoarea lor, Mirela Barcan. Cursul dezvoltă şi menţine interesul copiilor asupra problemelor legate de cunoaşterea şi aplicarea corectă a instrumentelor de plată, dezvoltă cunoştinţe financiare, întărește ideea că „banul înseamnă muncă”.

Este, de asemenea, o mare oportunitate pentru copii de a cunoaște importanța banilor – economisierea, cheltuirea, investirea, donarea. Activitățile săptămânale desfășurate pe parcursul anului școlar au culminat cu proiectul „Săptămâna globală a banilor”, la sfârșitul lunii martie, și cu participarea la Concursul Național de Cultură Generală şi Proiecte în domeniul Educaţiei Financiare pentru Învăţământul Primar care se desfășoară anual, în perioada februarie – mai. După susținerea probei scrise, elevii care au obținut cele mai mari punctaje – Matei Lungu, Denisa Florentina Cofărea și Bianca Maria Smeu – au realizat, în cooperare cu colegii și cu învățătoarea lor, un proiect tematic – intitulat „Valori umane și valori monetare” – pe care l-au trimis spre evaluare la București. Rezultatele obținute de cei trei elevi au determinat calificarea lor la etapa națională a concursului.

Pe 17 mai 2019, cei trei elevi, însoțiți de învățătoarea lor, vor participa la faza națională a concursului, la Universitatea București, la Facultatea de Istorie. După susţinerea probei scrise, copiii vor face vizite la instituții bancare – partenere ale Băncii Naționale – și se vor bucura de activități de socializare și de alte surprize pregătite de organizatori pentru participanții din toată țara.

Le dorim succes!

Comunicat, Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here