Trei elevi de la Școala „Ion Basgan” Focșani, la etapa națională a Olimpiadei Micilor Bancheri

0
1312

Trei elevi de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani reprezintă județul Vrancea la „Olimpiada Micilor Bancheri” – etapa națională

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație împreună cu Ministerul Educației Naționale și alți actori de pe piața financiar – bancară din România au pus bazele unui concurs național, sub forma unei olimpiade, prin care să fie recompensați cei mai buni elevi de clasa a III-a și a IV-a la disciplina „Educație financiară”.

Concursul, numit “Olimpiada Micilor Bancheri”, se află în Calendarul Activităților Educative Naționale. În acest an școlar, elevii clasei a IV-a C, de la Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani au ales să studieze cursul opțional „Educație financiară – Banii pe înțelesul copiilor”, susținut de învățătoarea lor, Mirela Barcan. Cursul dezvoltă şi menţine interesul copiilor asupra problemelor legate de cunoaşterea şi aplicarea corectă a instrumentelor de plată, dezvoltă cunoştinţe financiare, întărește ideea că „banul înseamnă muncă”.

Este, de asemenea, o mare oportunitate pentru copii de a cunoaște importanța banilor – economisierea, cheltuirea, investirea, donarea. Activitățile săptămânale desfășurate pe parcursul anului școlar au culminat cu proiectul „Săptămâna globală a banilor”, la sfârșitul lunii martie, și cu participarea la Concursul Național de Cultură Generală şi Proiecte în domeniul Educaţiei Financiare pentru Învăţământul Primar care se desfășoară anual, în perioada februarie – mai. După susținerea probei scrise, elevii care au obținut cele mai mari punctaje – Matei Lungu, Denisa Florentina Cofărea și Bianca Maria Smeu – au realizat, în cooperare cu colegii și cu învățătoarea lor, un proiect tematic – intitulat „Valori umane și valori monetare” – pe care l-au trimis spre evaluare la București. Rezultatele obținute de cei trei elevi au determinat calificarea lor la etapa națională a concursului.

Pe 17 mai 2019, cei trei elevi, însoțiți de învățătoarea lor, vor participa la faza națională a concursului, la Universitatea București, la Facultatea de Istorie. După susţinerea probei scrise, copiii vor face vizite la instituții bancare – partenere ale Băncii Naționale – și se vor bucura de activități de socializare și de alte surprize pregătite de organizatori pentru participanții din toată țara.

Le dorim succes!

Comunicat, Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here