Rugby – ”Fiii Vrâncioaiei” și invitații lor, italienii de la Old Avezano, vor juca sâmbătă în „Turneul Corturilor” la Bârlad

1
295

 

  • Oaspeții italieni vor sosi în Vrancea vineri, când vor face o vizită Focșaniului și cele două echipe vor avea o masă festivă

          Rugbiștii veterani ai Vrancei se vor bucura, la sfârșitul acestei săptămâni, de vizita italienilor de la Old Avezzano, ca răspuns la turneul lor din Italia, în 2018. Programul inițial al vizitei veteranilor de la Avezzano cuprindea activități doar în Vrancea, însă cum Rugby Old Club Focșani urma să participe în aceleași zile la Turneul Corturilor la Bârlad, cele două grupări au stabilit să meargă împreună la competiția devenită tradițională în zona Moldovei, ce va avea loc pe stadionul Rulmentul sâmbătă, 18 mai. ”Echipa de rugby italiană Old Avezzano sosește la Focșani vineri 17 mai. Oaspeții ne întorc vizita la fix un an de zile de când echipa noastră se impunea în Italia pe terenul din Avezzano și câștiga turneul Antonio Pepino. Suntem tare bucuroși de vizita prietenilor noștri, îi vom întâmpina așa cum se cuvine la Focșani vineri, vom face un tur de oraș la pas iar seara vom lua masa  într-un cadru festiv cu bucate tradiționale românești și vin de pe meleaguri vrâncene”, mi-a spus Florin Topală, principalul comunicator al Rugby Old Club Focșani.

La Bârlad, în prima etapă a Turneului Corturilor, ediția 2019, veteranii Vrancei și cei de la Avezzano vor avea ca partenere de întrecere echipe cunoscute pentru valoarea lor, relevată în competițiile de până acum: Old Balls Bârlad, Prieteni Bucovineni din Suceava, Dacii liberi Iași, Zimbrii Tecuci, Rechinii din Constanța și Moșii Viguroși din Chișinău.

Pentru că o sărbătoare a rugbiului cum este Turneul Corturilor este incompletă fără copii, pe stadionul Rulmentul se vor întrece, înaintea veteranilor, echipele de mini-rugby U8, U10 și U12 din Suceava, Focșani, Iași, Tecuci, comuna Tanacu, Pașcani, Galați, Constanța de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad și din Ciorăscu, Republica Moldova.

Lotul Fiilor Vrâncioaiei care vor face deplasarea la Bârlad este alcătuit din Florin Topală, Cosmin Mărgineanu, Mihai Olaru, George Stanciu, Paul Petrila, Viorel Trifan, Constantin Galea, Daniel Niță, Eugen Secară, Viorel Agapi, Marius Chițu, Cătălin Răileanu, Marian Lungu, Bogdan Haret, Cosmin Brăileanu, Gabriel Asaftei, Nicoșor Chioveanu, Claudiu Păun, Romică Aroșculesei, Dragoș Mihăilă, Răzvan Daroga, Costel Fîntînaru, Ionuț Saulea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here