VIDEO: Acțiunea TRUCK&BUS: șoferi de autocare și microbuze susțin că aceste controale sunt binevenite

0
565

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

Până pe 19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

„În perioada 13-19 mai, Direcția Rutieră a stabilit un plan de acțiune pe linia transportului de mărfuri și de persoane. Astfel, în această perioadă se urmărește încălcarea regulilor de către conducătorii auto care conduc autovehicule destinate transportului de mărfuri, a căror masă totală maximă autorizată depășește 3,5 tone, sau a transportului de persoane, mai mare de 8+1. Se urmărește încălcarea regulilor de circulație a acestor conducători auto, în scopul reducerii gradului de victimizare, în rândul participanților la trafic. În prima zi au fost aplicate mai multe sancțiuni, atât pentru regimul de viteză, cât și pentru faptul că nu au respectat numărul de locuri. În cursul zilei de ieri (n.r. luni) pe raza municipiului Focșani a fost depistat un microbuz care circula cu șase persoane în plus față de numărul admis”, a declarat comisar șef Cătălin Stegărescu, șeful Serviciului Rutier Vrancea.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Marți dimineață, polițiștii au oprit autocare și microbuze, mulți șoferi afirmând că aceste controale sunt binevenite.

Un șofer de microbuz, care efectua cursa Oreavu-Focșani, a fost sancționat contravențional cu suma de 870 de lei (6 puncte amendă), pentru că transporta mai multe persoane decât numărul prevăzut în certificatul de înmatriculare al mașinii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here